07 Αυγούστου 2014

Φεύγει στο Άγιο Όρος ο Τσίπρας... θα επισκεφθεί γονατιστός 6 Μονές μπας πάρει κανα ψηφαλάκι

​Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες σκέφτονται αποδράσεις σε θάλασσες και ακτές, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει βαλίτσες για του Αγίου Όρους τις μονές αφού προφανώς βαρέθηκε να κάνει διακοπές.

Το ταξίδι αυτό υπήρχε εδώ και μήνες στο μυαλό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του κόμματός του να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την εκκλησία και τα… ψηφαλάκια του ποιμνίου, που έβλεπε πάντα επιφυλακτικά την αριστερά – και αντιστρόφως.

Ο κ. Τσίπρας είχε εκμυστηρευτεί μάλιστα την επιθυμία να επισκεφτεί το Άγιο Όρος ήδη από τον Ιανουάριο όταν συνάντησε τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά την παραμονή του στο Άγιο Όρος θα επισκεφτεί τις Μονές Σίμωνος Πέτρας, Καρακάλλου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος, καθώς και τις κρατικές δομές που έχουν έδρα στο Άγιο Όρος (τελωνείο, λιμεναρχείο, κέντρο Υγείας, αστυνομικό και πυροσβεστικό σταθμό).

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πηγαίνει για πρώτη φορά στη Χερσόνησο του Άθω μετά από σχετική πρόσκληση από την Αθωνική Κοινότητα, θα ενημερωθεί και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονές, ιδίως τα σοβαρά προβλήματα με την φορολογία ακινήτων ιδιοκτησίας τους εκτός των συνόρων του Αγίου Όρους, αλλά είναι αβέβαιο εάν θα τολμήσει να θέσει από την πλευρά του το μείζον θέμα του άβατου για τις γυναίκες.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύουν ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Νίκος Παππάς, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος.