29 Αυγούστου 2014

Δημοσκόπηση Κούλογλου: Μόνο με 8 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ (25,8%) έναντι της ΝΔ (17,7%) που σημειώνει εντυπωσιακή πτώση, αποτέλεσμα και του φιάσκου του ΕΝΦΙΑ, όπως προκύπτει από άλλες ερωτήσεις της πρώτης δημοσκόπησης της εταιρίας Palmos Analysis για τη σελίδα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!
Πολύ χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ (3%), Ποτάμι (2,3%), ΚΚΕ (3,5%) ΑΝΕΛ (2,5%). Σταθερή η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,7%

Δημοσκόπηση για το Tvxs.gr από την Palmos Analysis


H μεγάλη πτώση της ΝΔ οφείλεται στη χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, ένα μέρος από τους οποίους αποχωρεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ (6%), την Χρυσή Αυγή (5%) και λιγότερο τους ΑΝΕΛ (2%).


Οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ, που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς την ΝΔ (6%) αλλά προς όλα τα άλλα κόμματα.


Η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεις της (πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές) επειδή παρουσιάζει μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων. Έχει απώλειες προς τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ.


Την αλλαγή του πολιτικού κλίματος αποτυπώνει και η παράσταση νίκης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί κατά πολύ της ΝΔ. Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος στις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο το 28% πιστεύει το ίδιο για το κυβερνών κόμμα. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου, τα δύο κόμματα σχεδόν ισοψηφούσαν στην παράσταση νίκης (41 έναντι 40%).