27 Αυγούστου 2014

Ασθενής με ALS προκάλεσε τον Σαμαρά σε Ice Bucket (VIDEO)

Συγκινητική έκκληση από 52χρονο Χανιώτη
 
"Προσκαλώ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ελπίζοντας να δείξει την ευαίσθητη πλευρά του,το δημοσιογράφο και φίλο του Νίκο Μανεση τον οποίο εκτιμάει πολύ και το τραγουδιστή...
Γιάννη Πλουταρχο,που έχει δείξει και στο παρελθόν με πράξεις του το φιλανθρωπικό του έργο". Με τα λόγια αυτά η κόρη του 52χρονου Μάρκου Σημαντηράκη μίλησε εκ μέρους του πατέρα της, ο οποίος πάσχει από τη νόσο ALS και βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, στο πλαίσιο του ομαδικού Ice Bucket Challenge που η οικογένειά του διοργάνωσε στα Χανιά.

Ο Μάρκος Σημαντηράκης, που διαγνώσθηκε με την ασθένεια ALS πριν από 6  χρόνια και πλέον βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, είχε την ιδέα για το ομαδικό "μπουγέλωμα" προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στην προσπάθεια να γίνει γνωστή η πολύ σοβαρή ασθένεια από την οποία πάσχει και ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό, προκάλεσε και τον πρωθυπουργό να κάνει το Ice Bucket Challenge, όπως στο παρελθόν έχουν κάνει και άλλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο μπασκετμπολίστας Θανάσης Αντετονκούνμπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διαδικτυακή φρενίτιδα του Ice Bucket Challenge, στην οποία έχουν συμμετάσχει σχεδόν όλοι οι διάσημοι αθλητές και καλλιτέχνες, έχουν "προκληθεί" να λάβουν μέρος και πολλοί πολιτικοί ηγέτες, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα.

Δείτε το Ice Bucket του Μάρκου Σημανταράκη και των φίλων του: