19 Αυγούστου 2014

ΑΜΑ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΔΗ! Μέγιστη γκάφα του ΠΑΣΟΚ στο θέμα με τον ΟΑΕΔ. Το ανύπαρκτο δημοσίευμα της Bild

Τα στελέχη της Ιπποκράτους βιάστηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση, ενάντια σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αφορούσε σενάρια ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, χωρίς όμως αυτό να υπάρχει
Μέγιστη γκάφα διέπραξε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα με τον ΟΑΕΔ .Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr από λάθος πληροφόρηση, τα στελέχη της Ιπποκράτους βιάστηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση, ενάντια σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αφορούσε σενάρια ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, χωρίς όμως αυτό να υπάρχει. Στην πραγματικότητα το μοναδικό δημοσίευμα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα δημοσιεύθηκε σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

Προφανώς κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ άκουσαν το όνομα της εφημερίδας για... Bild και εκτέθηκαν με επίσημη ανακοίνωση, την οποία βέβαια φρόντισαν λίγο αργότερα να διορθώσουν, χωρίς πάντως να παραδεχτούν το λάθος τους. Διατήρησαν την ουσία των απόψεών τους για τον ΟΑΕΔ, ότι δηλαδή πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του και αφαίρεσαν την αναφορά στη γερμανική εφημερίδα.

Θέση για το θέμα πήρε χθες και το υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντας ως «προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού» και «κατασκευασμένο προϊόν παραπληροφόρησης», αποφεύγοντας πάντως διακριτικά να αναφερθούν στη γερμανική εφημερίδα. Προφανώς στο υπουργείο Εργασίας γνώριζαν για την γκάφα του ΠΑΣΟΚ και δεν ήθελαν να την πατήσουν και οι ίδιοι.

Πάντως σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η φάση αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, ενώ έχουν συσταθεί και ομάδες εργασίας, που ετοιμάζονται να παραδώσουν στη διοίκηση της εκθέσεις - προτάσεις τους. Έτσι και αλλιώς, ο ΟΑΕΔ διαχειρίζεται, ως τελικός αποδέκτης, μια σειρά από κονδύλια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τα οποία θεωρητικά πάντοτε «καλοβλέπει» ο ιδιωτικός τομέας. Η πλευρά των εργαζομένων του Οργανισμού πάντως, θορυβημένη από όλες τις φήμες που υπάρχουν και από την... περιρρέουσα ατμόσφαιρα, θεωρεί ότι χρειάζεται η άμεση παρέμβαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ, για να ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για «σημαντική ενίσχυση του ΟΑΕΔ» η οποία θα προέλθει από δύο πλευρές: Από τη διαχείριση αυξημένων κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και από την ισχυροποίηση και βελτίωση των δομών του, στους κρίσιμους τομείς της επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητείας.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/megisth_gkafa_toy_pasok_sto_thema_me_ton_oaed_to_anuparkto_dhmosieyma_ths_bild.2980156.html