26 Αυγούστου 2014

BINTEO-Ελλάς Μελβούρνης: Ιστορική συμφωνία για την πιο ιστορική ομάδα

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για την Ελλάς Μελβούρνης, είναι η συμφωνία της ενοικίασης του γηπέδου Λέϊκσαϊντ για 40 χρόνια. Στις πολύχρονες διαβουλεύσεις με το Στέϊτ Σπόρτς Σέντερ Τράστ, συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της Ελλάς, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ράϊαν Σμιθ, ο Υπουργός Σχεδιασμού και Πολυπολιτισμού Μάθιου Γκάϊ και ο δικηγόρος του Συλλόγου και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης.
Στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού, συναντήθηκαν για να συζητήσουν για αυτή την ιστορική συμφωνία, ο Πολιτειακός Υπουργός κ. Γκάϊ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παπαστεργιάδης, ο Πρόεδρος της «Ελλάς Μελβούρνης» κ. Αθανασάκης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ομάδας κ. Γαλατάς, ο ταμίας του συλλόγου κ. Πάρθιμος και ο υπεύθυνος ανάπτυξης ακαδημιών κ. Μεσουρούνης.



«Μετά από 4 χρόνια διαπραγματεύσεων, αυτή η συμφωνία, μεταξύ της Πολιτείας της Βικτώρια και της ομάδας του Σάουθ Μέλμπουρν, όπως ονομάζεται εδώ και αρκετά χρόνια η «Ελλάς», εξασφαλίζει το μέλλον του συλλόγου για τα επόμενα 40 χρόνια», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λέων Αθανασάκης.



Ο Υπουργός Σχεδιασμού και Πολυπολιτισμού κ. Γκάϊ ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας και αφού ευχαρίστησε τους φιλάθλους των «κυανόλευκων» για την υπομονή τους, ανακοίνωσε ότι πλέον, μπορούν να αρχίσουν τα έργα αναδιαμόρφωσης.


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, δήλωσε πανευτυχής για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, όπου συμμετείχε ως δικηγόρος του συλλόγου, εξήρε την διαλλακτικότητα και την ειλικρινή προσέγγιση της Κυβέρνησης Νάπφαϊν και τόνισε ότι η Πολιτεία της Βικτώριας βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ομογένειας.


Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ελλάς Μελβούρνης Νίκος Γαλατάς, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τελικά πήραμε αυτό που ζητούσαμε τόσα χρόνια και είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες κατασκευής του Σόσιαλ Κλαμπ για το οποίο όλοι ανυπομονούν».

 

Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης
http://www.zougla.gr/sports/article/elas-melvournis-istoriki-simfonia-gia-tin-pio-istoriki-omada#.U_yh9L4H12k.twitter