12 Αυγούστου 2014

Αποχώρησε ο Σαουδάραβας κροίσος από την Κρήτη - Το χλιδάτο τζετ και τα δεκάδες πολυτελή τζιπ που τον συνόδευαν

Πανικός επικράτησε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, όταν περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, κατέφτασε η... πομπή του Σαουδάραβα κροίσου, Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, και της οικογενείας του, που συνοδεύονταν από ένα πούλμαν και σειρά από πολυτελή βαν, ακολουθούμενα από δυο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αναχώρησε από την Κρήτη με το ιδιωτικό πολυτελές του Jumbo jet Boeing 747 - 400, συνοδευόμενος από περίπου 30 άτομα.

Για τη μετακίνησή τους είχαν επιστρατευτεί μια λιμουζίνα, πέντε μίνι βαν αλλά και ένα λεωφορείο

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας φαίνεται ότι αγαπά ιδιαίτερα την Κρήτη, καθώς την έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν, ενώ φέτος έμεινε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Πλάκα της Ελούντας, για να απολαύσει την ηρεμία, το ειδυλλιακό τοπίο και τη θάλασσα. Το αεροσκάφος του ισχυρότερου άνδρα της Σαουδικής Αραβίας ετοιμαζόταν για την πτήση της επιστροφής στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, για να παραλάβει τους υψηλούς επιβάτες του και ξεχώριζε ανάμεσα στο πλήθος των αεροσκαφών που είχαν σταθμεύσει στο Ν.Καζ/κης.

Η έλευση του Σαουδάραβα πρίγκιπα, που είναι και από τους βασικούς μετόχους στο όμιλο Four Seasons είχε σημάνει συναγερμό στις Ελληνικές αρχές

Η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, βρέθηκε στην Κρήτη με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ που ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και για τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και επενδύσεις στην Κρήτη.

Ο πρίγκιπας έχει εκδηλώσει άλλωστε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη χώρα μας, καθώς επίσης και για τη διαχείριση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Τον περασμένο Μάιο ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Θεωρείται ο Άραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο κατέχει την 32η θέση, με την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται στα 20,2 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας που είχε επισκεφτεί και πάλι την Ελλάδα είχε μείνει στο κότερό του αν και είχε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο Elounda Beach 17 σουίτες και την βασιλική.

Πηγή: flashnews.gr