14 Αυγούστου 2014

Παραπέμπεται σε δίκη ο ΠΑΣΟΚος πρώην δήμαρχος Κιλκίς -Βρέθηκε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης (στη φώτο καμαρωτός ανάμεσα σε Φλωρίδη και Μαγκριώτη... τι να κάνει άραγε αυτός ο γίγαντας;) παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.

Σε δίκη παραπέμπονται και άλλα πέντε άτομα, ανάμεσα τους και ο πρώην ταμίας του δήμου καθώς και άλλα στελέχη αρμόδια για τους σταθμούς της δημοτικής επιχείρησης, ανάμεσα στα οποία και η διευθύντρια -κατά το παραπάνω διάστημα- των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Το οικονομικό σκάνδαλο αφορά το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2010 και ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο επί οκτώ έτη δήμαρχος Κιλκίς (1998-2006), αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας σε υπεξαίρεση.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρεται σε οικονομικές ατασθαλίες και σωρεία περιπτώσεων κακοδιαχείρισης.

Η διευθύντρια φέρεται ότι εισέπραττε απευθείας από τους γονείς -κι όχι με καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό- χρήματα που προορίζονταν για την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές των δημοτικών υπαλλήλων των σταθμών.