26 Αυγούστου 2014

Οι τρεις εσωκομματικοί γρίφοι του Αντώνη Σαμαρά

Εκτός από τα μεγάλα αγκάθια, σε εθνικό και θεσμικό επίπεδο όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, και η  εκλογή νέου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός καλείται να λύσει και τρεις “γρίφους” στα εσωκομματικά της ΝΔ, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρώτος γρίφος που καλείται να δώσει λύση ο Αντώνης Σαμαράς προέκυψε από την απόφαση του ίδιου να προτείνει ως Επίτροπο της Κομισιόν τον  Δημήτρη Αβραμόπουλο. Έτσι, ο πρωθυπουργός καλείται τώρα να ορίσει νέο υπουργό Άμυνας. Δεδομένου όμως ότι πολλοί είναι οι…μνηστήρες που ερίζουν για τον υπουργικό θώκο του Άμυνας σε συνδυασμό όμως με τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χωρά μας, η επιλογή του νέου υπουργού Άμυνας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ο δεύτερος γρίφος που καλείται να λύσει ο  πρωθυπουργός αφορά την θέση του γενικού  γραμματέα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί από καιρό εισηγήσεις για την αντικατάσταση του γ.γ Ανδρέα Παπαμιμίκου, καθώς «έχει εκπληρώσει την αποστολή του η οποία ήταν το άνοιγμα στη νέα γενιά».

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν πως τώρα απαιτείται αλλαγή του προσώπου στην καίρια θέση της γραμματείας του κόμματος αφενός για να σηματοδοτήσει τη νέα μετά το μνημόνιο εποχή αλλά πρωτίστως για να συμβάλει τα μέγιστα στη συσπείρωση της Κεντροδεξιάς.

Ο τρίτος γρίφος που καλείται να λύσει ο αρχηγός της ΝΔ είναι τα αλλά δυο πρόσωπα που θα πρέπει να ορίσει ως Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους με την έναρξη των εργασιών της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Και το ποιοι θα “πλαισιώσουν” τον Άδωνη Γεωργιάδη γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο ύστερα από το «άκαιρο» κάλεσμα του πρώην υπουργού Υγείας σε Καρατζαφέρη και Καμμένο το οποίο ξεσήκωσε πληθώρα αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ.

Της  Άννας Καραβοκύρη
http://www.paraskhnio.gr/oi-treis-esokommatikoi-grifoi-toy-ant/