10 Αυγούστου 2014

ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗ΅ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΟΥΡΑ; "Αστυνομικός απαίτησε χρήματα για οδοιπορικά από δημοσιογράφο την οποία φρουρούσε"

Για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο υπαρχιφύλακας, ο οποίος το προσεχές διάστημα θα αναλάμβανε υπηρεσία προστατευτικής φρούρησης δημοσιογράφου, απαίτησε από την ίδια, χρηματικό ποσό...
100 έως 200 ευρώ μηνιαίως, επικαλούμενος ψευδώς ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα και ότι η διαδικασία αυτή είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η δημοσιογράφος παρέδωσε στον υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Ο υπαρχιφύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και στη κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Από την ανωτέρω Υπηρεσία διενεργείται προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο συλληφθείς, με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.