Μετά από πολυήμερο παιχνίδι του Σήφη του κροκόδειλου με τις παγίδες οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι πλέον χρειάζεται να τεθεί σε εφαρμογή το plan b
Την ώρα που ο Σήφης, ο αγαπητός σε όλους πλέον, κροκόδειλος της Κρήτης «σουλατσάρει» ελεύθερος στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών, έφτασε στο νησί ο διάσημος γητευτής των κροκοδείλων Ολιβιέ Μπεχρά.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, ο διάσημος ερπετολόγος είχε δείξει το ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή της είδησης για τον κροκόδειλο που βρίσκεται στο Ρέθυμνο και θέλησε να βοηθήσει.
Βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του ΟΑΚ για το θέμα, Βαγγέλη Μαμαγκάκη, ο οποίος συζητούσε μαζί του τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παγιδευτεί ο κροκόδειλος.
Σήμερα ο Ολιβιέ Μπεχρά βρίσκεται στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο όπου παρευρέθη σε μία σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν για την παγίδευση του κροκοδείλου.
Ο Ολιβιέ Μπεχρά είναι ο πλέον κατάλληλος για να πιάσει τον Σήφη καθώς έχει παγιδεύσει δεκάδες κροκόδειλους στην καριέρα του.
Ο ίδιος μιλώντας στο cretapost δήλωσε ότι οι κλιματικές συνθήκες του νησιού είναι πολύ καλές για την επιβίωση του κροκοδείλου.
«Η Κρήτη είναι ένα φοβερό νησί και έχει πολύ καλό κλίμα. Σ’ αυτή τη φάση που ήρθα οι συνθήκες είναι πολύ καλές για την επιβίωσή του», επεσήμανε ο κ. Μπεχρά και αναφέρθηκε στις κινήσεις του από εδώ και πέρα.
«Θέλω να δω την περιοχή, θεωρώ ότι υπάρχει ιδιαίτερο οικοσύστημα και θέλω να το εξερευνήσω και στη συνέχεια θα ξέρω τον τρόπο για να πιάσουμε τον κροκόδειλο», τόνισε ο κ. Μπερά.
Ο κροκόδειλος θέλει ησυχία και όχι πολύ φως
Όσο το δυνατόν περισσότερη ησυχία θέλει ο κροκόδειλος για να μπορεί να είναι ήρεμος και να πιαστεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, Άννα Καβλεντάκη.
«Έχουμε φέρει τον κ. Μπεχρά να μας βοηθήσει στην σύλληψη του ζώου. Είναι το planb που είχαμε. Δεν είχαμε καταφέρει μέχρι στιγμής πολλά πράγματα παρά τις σωστές κινήσεις μας.
Ξεκινάμε αυτοψία στην περιοχή με σκοπό να εξερευνηθεί η περιοχή, να δούμε πού συχνάζει το ζώο αλλά και πώς θα γίνει η σύλληψη του ζώου.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα ήθελα να παρακαλέσω τους κατοίκους της περιοχής να κινούνται όσο το δυνατόν λιγότερο στους δρόμους που είναι περιμετρικά της λίμνης. Ο κροκόδειλος είναι ευαίσθητο ζώο και δεν θέλει φασαρία και φως. Θέλουμε λοιπόν να αφήσουμε ήσυχο ζώο ώστε να δώσουμε την δυνατότητα στον κ. Μπεχρά να κάνει τη δουλειά του», επεσήμανε η κ. Καβλεντάκη.
Πηγή : www.cretapost.gr