19 Αυγούστου 2014

Το σεράι του Ερντογάν και ο συνομωσιολόγος σύμβουλός του

Ο 12ος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ.Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταφέρει στο Προεδρικό Μέγαρο ένα μεγάλο μέρος των συμβούλων του και στα ονόματα αυτά θα προστεθεί και ένα ποσοστό ακόμα νέων συμβούλων, γράφει η Turkiye. Εχει ήδη γραφεί ότι μεταξύ των συμβούλων που θα πάρει μαζί του είναι και ο κ. Γιγκίτ Μπουλούτ,  αγαπημένος συνεργάτης του πρωθυπουργού της Τουρκίας από το 2013 , που έχει πολλά και διάφορα  αμίμητα  όπως ότι οι αντίπαλοι του Ταγίπ, σκόπευαν να τον σκοτώσουν… με τηλεκίνηση και άλλα κόλπα, ότι οι Ελληνες θέλουν ...ένωση με την Τουρκία, ότι  υπάρχουν δυόμιση ικανοί αρχηγοί παγκοσμίως- ο ΄ένας φυσικά είναι ό κ Ερντογάν κ.ο.κ....

Παρόλο που το όνομα του κ. Γιγκίτ Μπουλούτ έχει ακουστεί έντονα και για την νέα κυβέρνηση, ενδεικτικό  των προθέσεων του κ. Ερντογάν να πάρει μαζί του τον κ. Μπουλούτ  είναι ότι το όραμά του  για τη νέα Τουρκία το παρουσίασε ο σύμβουλός του.
Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο αυτό όραμα που ανέδειξε  με αρθρογραφία ο γνωστός οπαδός των θεωριών συνωμοσίας κύριος σύμβουλος του νέου,πλέον,  προέδρου της Τουρκίας, προβλέπει το σπάσιμο των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άξονα με ΗΠΑ – Κίνα και πολύ ισλαμισμό  και  αναθεώρηση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πάντως για να πάρουμε μια πλήρη εικόνα για τον σύμβουλο που επηρεάζει αρκετά τον κ Ερντογάν, να προσθέσουμε τα εξής:
Ο  δημοσιογράφος κ. Γιγκίτ Μπουλούτ , ήταν από τους βασικούς επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν όταν αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Vatan και την Radikal. Κυρίως θεωρούσε πως η κυβέρνηση του τούρκου πρωθυπουργού εφήρμοζε λανθασμένη οικονομική πολιτική.

«Έτοιμος για να πεθάνω για τον Ερντογάν»

Ο κ. Μπουλούτ διορίστηκε ως ο  κεντρικός οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ερντογάν μετά τις διαμαρτυρίες στο πάρκο Γκεζί, που ξεκίνησαν ως μία ειρηνική διαμαρτυρία έναντι των σχεδίων της κυβέρνησης να αναπτύξει το πάρκο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Όμως σταδιακά  ο κ. Μπουλούτ μεταμορφώθηκε, άρχισε να στηρίζει τον κ. Ερντογάν, που φαίνεται πως ικανοποιήθηκε από τα διαδοχικά θετικά σχόλια του και τον διόρισε ως σύμβουλο Α'.Ο ίδιος αποδέχθηκε τον διορισμό και  δήλωσε  πως «ίσως στο παρελθόν κάποιοι να με ξεγέλασαν» και  πλέον είναι «έτοιμος για να πεθάνει για τον Ερντογάν»!<<Αν χρειαστεί να πεθάνω για τον Ερντογάν , θα πεθάνω. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σαν κι εμένα».

Τα ''έριξε''στον Αλί Μπαμπατζάν

Πριν από λίγο καιρό είχε κάνει άνω-κάτω την κυβέρνηση Ερντογάν, αφού έβγαλε ψεύτη τον αναπληρωτή πρωθυπουργό κ. Αλί Μπαμπατζάν, που είναι αρμόδιος για την Οικονομία.
Ο Γιγκίτ Μπουλούτ, έσπευσε να δηλώσει  ότι η κρατική Ziraat Bank- που έχει παράρτημα και στην Ελλάδα- δεν έχει σκοπό να εξαγοράσει της Bank Asya και της οποίας σημαντικό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου φέρεται να ελέγχεται από πρόσωπα προσκείμενα στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ  ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, εχθρό του κ. Ερντογάν. Γιατί όμως το έκανε;Διότι ο κ.  Μπαμπατζάν μόλις πριν από μερικές ώρες είχε δηλώσει ότι η  Ziraat Bank ενδιαφέρεται για να εξαγοράσει την  Bank Asya και για τον λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις!Μάλιστα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος - που μάλλον γίνεται και Προεδρικός σύμβουλος -  καταλόγισε στον κ. Μπαμπατζάν πρόθεση να παίξει χρηματιστηριακό παιχνίδι με τη δήλωση! Γκάφα, πόλεμος για την εξουσία ή πόλεμος συμφερόντων;

Και άλλο κουφό: "Οι Ελληνες θέλουν ένωση με την Τουρκία"!

Εχει όμως και ''ελληνική πτυχή'' το ρεπερτόριο του: Ο κ.  Γιγκίτ Μπουλούτ έχει υποστηρίξει  πως αν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το 51% των πολιτών της  θα επέλεγε να ενταχθεί η χώρα στην Τουρκία και να βγει από το ευρώ! «Την ένωση με την Τουρκία και την έξοδο από την Ε.Ε. επιθυμούν οι περισσότεροι Έλληνες» δήλωσε συγκεκριμένα  περυσι τον Οκτώβριο σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο επικεφαλής σύμβουλος του κ.Ταγίπ Ερντογάν. «Εάν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα σήμερα, το 51% των Ελλήνων θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. και της ένωσης με την Τουρκία» ανέφερε ο Μπουλούτ στο Haberturk.

Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Zaman, ο Γιτζίτ Μπουλούτ είχε εγείρει ερωτήματα αναφορικά με το αν η Τουρκία εγκαταλείπει τα σχέδια ένταξης στην Ε.Ε. , όταν σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να εστιάσει στην επέκταση προς τη Μέση Ανατολή.
Τον περασμένο Αύγουστο είχε «ερεθίσει» όταν ανέφερε ότι υπάρχουν δυόμιση ικανοί αρχηγοί παγκοσμίως. Ο πρώτος, είναι ο κ.Ταγίπ Ερντογάν, ακολουθεί ο κ.Βλαντίμιρ Πούτιν και ο...μισός είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Πολλοί δημοσιογράφοι στην Τουρκία έλεγαν ότι φοβούνται  για τις «συμβουλές» που θα έδινε ο κ.Μπουλούτ στον κ. Ερντογάν - τώρα μάλλον θα φοβούνται το ίδιο αν πάει και στο Προεδρικό σεράι!Ο αρθρογράφος της Hürriyet Ahmet Hakan είχε πει  για αυτόν όταν διορίστηκε :«ο συγκεκριμένος λες και δεν μιλά ως σύμβουλος ενός δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού αλλά ως νταής. Αντί να μιλά για τη ζωή και την επιβίωση, λέει πως θα πεθάνει και αναφέρεται σε πιθανά σχέδια δολοφονιών»!

Ποιοί φεύγουν

Στο μεταξύ οι σύμβουλοι του απερχόμενου Προέδρου Γκιουλ, θα εγκαταλείψουν το Προεδρικό Μέγαρο. Ονόματα όπως ο Γενικός Γραμματέας, Μουσταφά Ισέμ, ο Σύμβουλος επί θεμάτων Τύπου, Αχμέτ Τσεβέρ και οι σύμβουλοί του επί οικονομικών θεμάτων, Αχμέτ Ερτούρκ και Ντουρμούς Γιζλμάζ, φεύγουν από το Προεδρικό Μέγαρο.

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
http://www.onalert.gr/stories/to-serai-tou-erdogan-kai-o-synomosiologos-symvoulos-tou