06 Αυγούστου 2014

Το «όχι» στα πυροτεχνήματα έδιωξε το «Γεράκι της Μάλτας» από το Ηράκλειο

Τι ζήτησαν οι πλούσιοι επιβάτες του σούπερ ισιτιοφόρου και γιατί δεν δόθηκε άδεια

Από ώρα σε ώρα ανέμεναν να καταπλεύσει το απόγευμα της Τετάρτης το υπερπολυτελές ιστιοφόρο το «Γεράκι της Μάλτας» στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά τη Σούδα, έχοντας ως επιβατες κάποιους πλούσιους που ταξίδευαν ιγκόγνιτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, όλο αυτό το διάστημα οι άγνωστοι επιβάτες ήταν σε διαπαπραγματεύσεις μέσω του πράκτορά τους, καθώς ζήτησαν κάτι πολύ... απλό: Λόγω της γιορτής ενός φίλου τους, θέλησαν να δέσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου, έστω στο βόρειο λιμενοβραχίονα, αλλά να το γιορτάσουν δεόντως! Πώς; Με πολλά βεγγαλικά, συνολικά 5000 πυροτεχνήματα! Οι πρόχειροι υπολογισμοί των ανθρώπων του Λιμεναρχείου και των άλλων αρμοδίων αρχών έδειχναν ότι έπρεπε να... σκάνε βεγγαλικά στον ουρανό της πόλης για 20-25 λεπτά!


«Φαντασμαγορικό το θέαμα, διαφήμιση για την πόλη το "Φάλκον", γιατί όχι» σκέφτηκαν από το Λιμεναρχείο και τον Οργανισμό Λιμένος και έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τη σχετική άδεια. Αλλά, η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το αεροδρόμιο Ηρακλείου το... ξανασκέφτηκαν και δεν μπορούσαν σε ώρα αιχμής να δώσουν τέτοια άδεια δίπλα στην περιοχή απογειώσεων και προσγειώσεων των αεροσκαφών. «Προέχει η ασφάλεια των πτήσεων κάθε θεάματος» είπαν σύμφωνα με πληροφορίες. Και τελικά ναυάγησε το σχέδιο και οι πλούσιοι επιβάτες του Φάλκον πάνε... Σαντορίνη.



Το «Γεράκι της Μάλτας»
Με μήκος 88 μέτρα, το «Γεράκι της Μάλτας» είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου. Έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ψηφιακά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς. Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα.

Το "Maltese Falcon", όπως είναι η ακριβής του ονομασία, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε πριν δύο χρόνια περίπου, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών και το διαθέτει προς ενοικίαση- όχι πολλά κοντά στο μισο εκατομμύριο την εβδομάδα.


Προηγουμένως, ανήκε στον πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής διαδικτυακής εταιρίας Google.

Η ιδιοκτήτρια έχει δηλώσει πως επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πολυτελές γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο.

Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ένα - περίφημο στους γνώστες της τέχνης - γλυπτό, που αναπαριστά ιστορικό μοντέλο αυτοκινήτου της Μαζεράτι. Ξεχωρίζει επίσης ένα αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου, με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. Μέσω του αιθρίου αυτού διαχέεται στο εσωτερικό του σκάφους το φυσικό φως.


Μεταφέρει δύο σκάφη των 32 ποδών, έξι βάρκες, μερικά τζετ σκι και ένα μικρό υποβρύχιο.


Πηγή: Cretalive.gr