17 Αυγούστου 2014

Και οι δισεκατομμυριούχοι γείτονες τσακώνονται... στις Μπαχάμες

Ο "βρώμικος" πόλεμος 2 δισεκατομμυριούχων γειτόνων που κρατά 20 χρόνια

Μια ιδιαίτερη και σχεδόν “αστεία” ιστορία εξελίσσεται στις Μπαχάμες με πρωταγωνιστές δύο δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι τυγχάνει να είναι γείτονες και “αιώνιοι εχθροί”. Ο Louis Bacon και ο Peter Nygard αλληλοκατηγορούνται, εκτοξεύοντας βαριές κατηγορίες, προβαίνουν σε απίστευτες ενέργειες και συνεχίζουν μια διαμάχη η οποία έχει ξεκινήσει από το 1993!
Ο δισεκατομμυριούχος hedge fund, Louis M. Bacon, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Καναδού μεγιστάνα ρούχων Peter Nygard, υποστηρίζοντας ότι τον έχει διαβάλλει δημοσίως και με κάθε δυνατό τρόπο καθώς και ότι έχει διαπράξει πολλά περιβαλλοντικά παραπτώματα που σχετίζονται με την μεγάλη περιουσία του στις Μπαχάμες.


Ο Bacon, που διατελεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Moore Capital Management LLC, καταγγέλλει ότι κατδιωκόταν από έναν κάμεραμαν που ήταν πρώην εργαζόμενος στην byNygard, ιδρυτής της Nygard International Partnership. Ο Bacon υποστήριξε ότι ο Nygard τον εκδικείται για τις καταγγελίες που είχε κάνει παλαιότερα ο ίδιος εναντίον του Καναδού για περιβαλλοντικές ζημίες που προκλήθηκαν από την επέκταση της ιδιοκτησίας του.


Ο ιδρυτής των hedge funds ζήτησε από το δικαστήριο του Μανχάταν να του παράσχει πρόσβαση σε ηχογραφήσεις που ισχυρίζεται ότι θα αποδείξουν ότι ο Καναδός γείτονας του στις Μπαχάμες, ξεκίνησε μια “καμπάνια δυσφήμησης” εναντίον του, με ψευδούς περιεχομένου βίντεο, που τον απεικονίζουν ως έμπορο ναρκωτικών, μέλος της Κου Κλουξ Κλαν και δολοφόνο.

Ακόμη ο ίδιος έχει καταβάλλει προσπάθειες να αποτρέψει τον Nygard από το να επεκτείνει το παραθαλάσσιο οικόπεδο του, υποστηρίζοντας ότι παράνομα και κρυφά έχει επεκτείνει το μέγεθος της περιουσίας του εις βάρος και του τοπικού περιβάλλοντος .

Από την άλλη μεριά. Ο Nygard είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Nygard International, που ασχολείται με τη γυναικεία μόδα με έδρα το Γουίνιπεγκ και αμερικανική έδρα τη Times Square.

Μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης στις Μπαχάμες, η υπόθεση θα κινηθεί σε ένα μεγαλύτερο στάδιο στο δικαστήριο του Μανχάταν αυτό το φθινόπωρο όπου θα δουν το φως της δημοσιότητας γαργαλιστικά στοιχεία από την ιδιωτική ζωή του Καναδού επιχειρηματία καθώς ο ίδιος έχει φιλοξενήσει στην πανάκριβη βίλα του, τα πιο γνωστά ονόματα του παγκόσμιου μόντελινγκ.

Ο μεγιστάνας της μόδας είναι ένα 68 χρονών και αυτοαποκαλείται “playboy” ακολουθώντας τα χνάρια του Hugh Hefner. Το τεράστιο αρχοντικό του στο δυτικό άκρο της Lyford Cay και έχει ονομάσει Nygard Cay έχει γίνει δέλεαρ για τις παγκόσμιες διασημότητες, ενώ προκαλεί την οργή του Bacon και των άλλων πιο ήρεμων γειτόνων του.

Ο δικηγόρος του Nygard, Richard Good, είπε σε μια δήλωση: “Η σημερινή δίκη είναι μια συνέχεια της κακόβουλης εκστρατείας του Louis Bacon εναντίον του Peter Nygard με στόχο την απόκτηση της ιδιοκτησίας του κύριου Nygard στις Μπαχάμες (Nygard Cay), με παράνομα μέσα καθώς και μια προσπάθεια δυσφήμησης των επιχειρήσεων και της φήμης του πελάτη μου.”

Ο δικηγόρος του Bacon ισχυρίζεται ότι ο Nygard έχει προσλάβει Ισλαμιστές ιεροκήρυκες για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ότι ο Bacon είναι ρατσιστής.

Ακόμα, υπάρχει και η Συμμαχία για την Προστασία του Clifton Bay, μια ομάδα κατοίκων του Lyford Cay στην οποία συμμετέχει φανατικά ο Bacon, ως ένθερμος περιβαλλοντολόγος, στην οποία έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και η οποία θα βοηθήσει στην αγωγή κατά του Καναδού.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Bacon προέβη σε μήνυση, όταν ένας πρώην υπάλληλος του Nygard ανέβηκε στο βήμα και κατέθεσε ότι διέθετε χιλιάδες ώρες βίντεο που δείχνουν τον Nygard να δίνει οδηγίες στους υπαλλήλους του να καταδιώκουν με την κάμερα τον Bacon. Επίσης, υπάρχουν βίντεο που προβλήθηκαν στα μέσα από πληρωμένους δημοσιογράφους σύμφωνα με τον Bacon και τον έχουν διαβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο.

Η βίλα του Nygard



Η βίλα του Bacon