28 Αυγούστου 2014

Μεγαλεία για τον Ερντογάν… από τριτοκοσμικούς βεβαίως

Περισσότεροι από 90 ξένοι ηγέτες και διπλωμάτες αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή ανάληψης του προεδρικού αξιώματος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην τελετή αναμένεται να παραβρεθούν οι ηγέτες 14 κρατών και ενός ψευδοκράτους, ενώ διπλωμάτες και εκπρόσωποι από των κοινοβουλίων άλλων χωρών θα αντιπροσωπεύσουν τις χώρες τους στην τελετή.

Στην τελετή θα παραβρεθούν 12 πρωθυπουργοί και 10 αντιπρόεδροι κυβερνήσεων και περίπου 40 υπουργοί. Οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο είναι, φυσικά, οι συνήθεις ύποπτοι, η Αλβανία, το Κατάρ, η ΠΓΔΜ, το ψευδοκράτος της Κύπρου, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, η Σομαλία, το Κόσοβο, αλλά και το Μπενίν, η Βουλγαρία, η Αιθιοπία, το Τόγκο και η Ουκρανία.

Παράλληλα, η Αργεντινή, η Αλγερία, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Κιργιστάν, αλλά και η Ρωσία και η Σερβία, θα εκπροσωπηθούν από μέλη των κοινοβουλίων τους. Στην τελετή θα παραβρεθεί και ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών.

Όσον αφορά τους Αμερικανούς, θα τους εκπροσωπήσει στην τελετή, μόνο ο επιτετραμμένος τους στην Άγκυρα, Τζες Μπάιλι, ελπίζοντας να λάβει το μήνυμα ο Ερντογάν. Χωρίς να είναι βέβαια πολύ αισιόδοξοι. Και δικαίως…

http://www.defence-point.gr/news/?p=110055