28 Αυγούστου 2014

Παρουσία Τσίπρα, Φωτόπουλου, λαμόγιου Καλφαγιάννη αλλά και των καθαριστριών, ορκίστηκε (λέμε τώρα) η «Ανεξάρτητη» Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Δούρου

Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου, του Δραγασάκη, των απολυμένων καθαριστριών, του λαϊκού αγωνιστή Φωτόπουλου αλλά και του γνωστού υπόδικου, κλέφτη της ΕΡΤ Καλφαγιάννη (προτελευταία φώτο πίσω απ'τον Καμίνη) τελέστηκε σε πανηγυρικό κλίμα το βράδυ της Τετάρτης η ορκωμοσία της νέας περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.... κατά τ'άλλα πρεσβεύουν την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δούρου ειδικά...

Η νέα Περιφερειάρχης που εμφανίστηκε με δωδεκάποντες κόκκινες γόβες-στιλέτο (!!) και οι αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι της παράταξής της έδωσαν πολιτικό όρκο.


«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ενα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον». Αυτό τόνισε στη σύντομη ομιλία της, μετά την ορκωμοσία της, η Ρένα Δούρου, η οποία πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ένα μισοάδειο γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων, το οποίο είχε επιλέξει η κ. Δούρου, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο κ. Παφίλης, η κυρία Γιαννακάκη και ο κ. Τζήμερος.

Η  περιφερειάρχης Αττικής,  Ρένα Δούρου μετά την ορκωμοσία της ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία στην οποία είναι αγκαλιά με τις  απολυμένες καθαρίστριες.

«Μια αγκαλιά που να τις χωράει όλες! Με τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ» ήταν το σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία... χωρίς να αποκαλύπτει αν σκέφτεται να τις προσλάβει μιας και οι καημένες έχουν ρίξει τόσο αγώνα για τον ΣΥΡΙΖΑ



Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε επί μακρόν με τoν γνωστό λαϊκό ηγέτη του εγχώριου συνδικαλιστικού κινήματος Φωτόπουλο της ΔΕΗ.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο νεοεκλεγής, ανεξάρτητος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.






Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της τελετής, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή») διαδήλωσαν για τη συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ,ενώ υπήρξε και φραστικό επεισόδιο με τον Ηλία Παναγιώταρο.