13 Αυγούστου 2014

Χαμόγελα στη Νέα Δημοκρατία

Για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία βρίσκονται κοντά σε μια σημαντική επιτυχία, αυτή της κατάκτησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Σύμφωνα με τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα 7 περιφέρειες κέρδισε η ΝΔ, οι οποίες θα γίνουν πιθανότατα 8, καθώς ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι μέλος του κόμματος.

Παρόμοια θα είναι η κατάσταση και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, καθώς καταγράφουν 26 επιτυχίες σε πρωτεύουσες νομών έναντι 6 του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που πιθανότατα θα γείρει την πλάστιγγα των ανεξάρτητων δημάρχων προς τους γαλάζιους. Ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου οπότε και θα αναδειχθεί το νέο προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις για τη θέση του προέδρου.

Η ΝΔ προωθεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη έναντι του δημάρχου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη που στηρίζουν και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η ΝΔ έχει εκλέξει 135 δημάρχους, 100 δημοτικοί άρχοντες εξελέγησαν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, 25 με τον ΣΥΡΙΖΑ, 4 με το ΚΚΕ, ενώ 61 ανήκουν στην κατηγορία των ανεξάρτητων.

Σημαντικό τμήμα δημάρχων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν ενόχληση για την πρόθεση των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης να προωθήσουν στην ηγεσία της ΚΕΔΕ τον Γ. Ιωακειμίδη χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση...

Η ΝΔ ευελπιστεί να κερδίσει την προεδρία, ενώ αισιοδοξία υπάρχει και για την Ένωση των περιφερειαρχών, όπου στηρίζει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

http://www.antinews.gr/POLITIKE/xamogela-sti-nea-dimokratia/