02 Αυγούστου 2014

Η «συνθήκη» των Παρισίων για το ελληνικό χρέος - Τί κρύβει το ραντεβού στη γαλλική πρωτεύουσα

Θα επιχειρηθεί η διευθέτηση των «740 ενεργειών» που οι δανειστές - ειδικά οι Ευρωπαίοι - θεωρούν ανοικτές

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών θα συναντηθούν στις 3 Σεπτεμβρίου και θα ανοίξουν το πρώτο κεφάλαιο για το χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει και μετά το Παρίσι θα γίνει άλλη ειδική συνάντηση στην Ευρώπη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας μεταφέρονται για τρεις ημέρες στο Παρίσι με στόχο να προχωρήσουν γρήγορα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, το οποίο δεν είναι βιώσιμο, και να συμφωνηθούν οι λύσεις για χρονίζοντα θέματα.

Επίσης θα επιχειρηθεί η διευθέτηση των «740 ενεργειών» που οι δανειστές - ειδικά οι Ευρωπαίοι - θεωρούν ανοικτές, ενώ στην πλειονότητά τους θα μπορούσαν να εξαφανιστούν από το διαπραγματευτικό τραπέζι εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.

Το Μέγαρο Μαξίμου, ακολουθώντας τον "Οδικό Χάρτη" στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την επομένη των ευρωεκλογών, εκτιμά ότι όλες οι σχεδιασμένες κινήσεις θα γίνουν στην ώρα τους και θα οδηγήσουν στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Χωρίς να υποτιμά τις προφανείς δυσκολίες και το "προεκλογικό κλίμα" στο οποίο επενδύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι το ραντεβού στο Παρίσι θα "κλειδώσει" θετικές "ειδήσεις" για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις και θα λειτουργήσει ως γέφυρα προς τους φιλόδοξους στόχους του φθινοπώρου.
www.bankingnews.gr