13 Αυγούστου 2014

Η Βόρεια Κορέα «έσβησε» την έκθεση του ΟΗΕ και έγραψε μία δικιά της

Τα πάντα στη Βόρεια Κορέα είναι στα μέτρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ετσι, δεν δίστασε ακόμη και να «σβήσει» τον ΟΗΕ. Γιατί μετά από την αναφορά για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έκανε συγκρίσεις με το ναζιστικό καθεστώς, αποφάσισε να εκδώσει μία δική του.

Πριν από έξι μήνες, ο ΟΗΕ είχε αναφερθεί με καυστικό τρόπο στο πώς γίνονται αντιληπτά και σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα. Ετσι, η χώρα αποφάσισε να εκδώσει μία δική της αναφορά για το θέμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στόχος είναι βέβαια η απομυθοποίηση της έκθεσης του ΟΗΕ, η οποία σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα είναι κατευθυνόμενη από τις ΗΠΑ, προκειμένου να ανατραπεί το καθεστώς της χώρας.

Η νέα αναφορά, σύμφωνα με το KCNA «θα δείχνει την πραγματική εικόνα των ανθρώπων στη Βόρεια Κορέα, που δυναμικά αναπτύσσονται προς ένα καλύτερο και ρόδινο μέλλον, ενώ την ίδια ώρα απολαμβάνουν μία χαρούμενη και ελεύθερη ζωή υπό το σοσιαλιστικό σύστημα με επίκεντρο τις λαϊκές μάζες».

Βέβαια, τα στοιχεία που ανέφερε η 372 σελίδων έκθεση του ΟΗΕ δεν περιέγραφαν τίποτα το ρόδινο. Σε αυτή το καθεστώς κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συγκρίνονται με εκείνα της ναζιστικής Γερμανίας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας περιλαμβάνουν δολοφονίες, βασανιστήρια, φυλακίσεις, βιασμούς, αναγκαστικές αμβλώσεις και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας, διώξεις για πολιτικούς, θρησκευτικούς και φυλετικούς λόγους, βίαιη μετακίνηση πληθυσμών, εξαφάνιση προσώπων και την απάνθρωπη πράξη της παρατεταμένη ασιτίας», ανέφερε η έκθεση του ΟΗΕ.