14 Αυγούστου 2014

Η Αμφίπολη σε κλοιό φρούρησης…

Το καπνοχώρι των Σερρών, ύστερα από την επίσκεψη και δήλωση του πρωθυπουργού για σπουδαία ανακάλυψη, μετατρέπεται σε χρόνο ρεκόρ σε… τουριστικός προορισμός! Μετά το κυβερνητικό κλιμάκιο καταφθάνουν επισκέπτες, Έλληνες , ομογενείς και ξένοι, από κοντινές παραλίες όπου κάνουν τις διακοπές τους, λόγω εποχής.

Τα μέτρα φρούρησης (βλ φωτο) έχουν ενταθεί ύστερα από πληροφορίες και σενάρια που «oργιάζουν» και κάνουν λόγο για… χρυσό κι άλλα πολύτιμα και ανεκτίμητα ευρήματα μέσα στον τάφο!


Όπως είπε στο karfitsa.gr τουριστικός πράκτορας της Θεσσαλονίκης, η Αμφίπολη με ή χωρίς τον τάφο του Μεγάλου Αλέξανδρου, θα αποτελέσει ένα από τα πιο μεγάλα παγκοσμίως αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα της Μακεδονίας.


Η περιοχή έχει ήδη πάρει αξία, όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής και ευελπιστούν σε ακόμη μεγαλύτερη με την αναμενόμενη ανακοίνωση που θα κάνει η επικεφαλής της αρχαιολογικής σκαπάνης Κατερίνα Περιστέρη, πιθανότατα έχοντας στο πλευρό της τον πρωθυπουργό της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή, συμπίμπτει χρονικά με τα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και το υπουργείο πολιτισμού σε συνεννόηση με το γραφείο του πρωθυπουργού εξετάζουν τρόπους για ακόμη περισσότερη και καλύτερη προβολή του θέματος και της πολιτικής που θα ακολουθήσουν στον πολιτισμό… Σ. Α.


www.e-photopress.blogspot.com
http://www.karfitsa.gr/2014/08/13/i-amfipoli-se-kloio-froyrisis/