05 Αυγούστου 2014

ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΤΣΙ;Ρωσία: Ακύρωσε κι άλλη δημοπρασία ομολόγων

Δεν τους δανείζει κανείς με χαμηλά επιτόκια όπως θέλουν και ακυρώνουν τη μία δημοπρασία πίσω απ'την άλλη

Το yield στα 10ετή ομόλογα της Ρωσίας αυξήθηκε έξι μονάδες βάσης στο 9,72%, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

Η Ρωσία ακύρωσε την τρίτη δημοπρασία ομολόγων στην σειρά, καθώς οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ανεβάσει το κόστος δανεισμού του έθνους στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Το υπουργείο Οικονομικών ακύρωσε επισήμως την αυριανή δημοπρασία, εξαιτίας των «δυσμενών συνθηκών στην αγορά,» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιστοσελίδας του υπουργείου.

Το yield στα 10ετή ομόλογα της Ρωσίας αυξήθηκε έξι μονάδες βάσης στο 9,72%, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου. Το επιτόκιο του χρεογράφου έχει αυξηθεί 109 μονάδες βάσης μετά την κατάρρευση του μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.

Η Ρωσία έχει ακυρώσει 11 δημοπρασίες ομολόγων από τις αρχές του έτους και έχει αποφύγει 4 επιπλέον, καθώς οι επίδοξοι αγοραστές ζητούσαν υψηλότερα επιτόκια από εκείνα που ήταν διατεθειμένο το υπουργείο να πληρώσει.

Το υπουργείο έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει δημοπρασίες σε τόσο υψηλά επιτόκια και σκοπεύει τον επόμενο χρόνο να αυξήσει τον καθαρό δανεισμό από την εσωτερική αγορά στα περίπου 1 τρισ. ρούβλια, σύμφωνα με σχόλια υψηλόβαθμων στελεχών του.