21 Αυγούστου 2014

Σαν σε χολιγουντιανή ταινία: Ο Κεντ Μπράντλι είναι ο άνθρωπος που «νίκησε» τον θανατηφόρο ιό Εμπολα

Ο γιατρός Κεντ Μπράντλι,ο οποίος είχε μετακομίσει από την άνοιξη του 2013 στη Λιβερία με τη μη κυβερνητική οργάνωση ιατρών «Fort Worth», νοσηλευόταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο της Ατλάντας τις τελευταίες εβδομάδες, όταν ενόσω βοηθούσε τα θύματα του θανατηφόρου Εμπολα στην Αφρική, προσεβλήθη τον προηγούμενο μήνα από τον θανατηφόρο ιό.
Ο ίδιος, πατέρας δύο παιδιών, είχε ζητήσει από τους αμερικανούς να προσευχηθούν για την τύχη του, καθώς οι αμερικανοί ιατροί είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση της υγείας του όχι απλώς κρίσιμη αλλά ως πορεία πρόσω ολοταχώς στον τάφο. Τελικά, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) εκδόθηκε από το νοσοκομείο ιατρικό ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποιήθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται συνεχώς και πως εντός της ημέρας θα λάβει εξιτήριο, προκειμένου να περάσει χρόνο με την οικογένειά του σε άγνωστη τοποθεσία.

Η εκλησία της ενορίας του προσευχόταν για εκείνον

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο Μπράντλι πριν από την έξοδό του, θα μιλήσει στους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με το αμερικανικό nbcdfw.com, η έξοδος του Μπράντλι από το νοσοκομείο προσφέρει μια τεράστια ανακούφιση στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα που δίνει άνιση μάχη με τον ιό ο οποίος θερίζει στο πέρασμά του ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα, τα αμερικανικά ΜΜΕ παρομοιάζουν τη ζωή του ακτιβιστή ιατρού με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας του Χόλιγουντ, καθώς στον δρ. Μπράντλι ενόσω βρισκόταν στο σταυροδρόμι μεταξύ ζωής και θανάτου, χορηγήθηκε ένα φάρμακο που βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και το οποίο δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ πριν σε ανθρώπους. Από τότε, έδειξε τεράστια σημάδια βελτίωσης και ο οργανισμός του αντιδρούσε καθημερινά θετικά στη δραση του φαρμάκου.

Ο Μπράντλι με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά

Στις 2 Αυγούστου ο Μπράντλι μεταφέρθηκε από τη Λιβερία στη Γεωργία των ΗΠΑ μέσα σε θάλαμο αεροπλάνου που είχε διαμορφωθεί με πλαστικό ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός. Από εκεί πάλι σε ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ατλάντας.

Ο Μπράντλι είναι ο δεύτερος αμερικανός ιατρός που προσβάλλεται από τον ιό. Η συνάδελφός του Νάνσι Ράιτμπολ παραμένει σε νοσηλεία στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ για εκείνη δεν υπάρχει αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα εξιτηρίου.

Η Νάνσι Ράιτμπολ με τον σύζυγό της