02 Αυγούστου 2014

Εξεγέρθηκαν και έδιωξαν τους τζιχαντιστές από τα χωριά τους!

Κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους!

Ο λόγος για τα μέλη μίας σουνιτικής φυλής, που εξεγέρθηκαν εναντίον των ανταρτών, που αποσύρθηκαν από τρία χωριά της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, μετά από σφοδρές μάχες , όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από τα χωριά Άμπου Χαμάμ, Κασκίγιε και Γρανίτζ τα οποία είναι υπό τον έλεγχο της σουνιτικής φυλής Σαϊτάτ. Μέλη της φυλής αυτής πυρπόλησαν κτίρια που είχε καταλάβει το ΙΚ σε ένα άλλο χωριό.

Οι μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και των ανδρών της φυλής ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν οι τελευταίοι έγραψαν στο Twitter: «Οι Σαϊτάτ εξεγείρονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», με αφορμή τη σύλληψη τριών μελών της φυλής από το ΙΚ με την κατηγορία της "παραβίασης μιας συμφωνίας".

Οι Σαϊτάτ είχαν δεσμευτεί να μην αντιταχθούν στο ΙΚ, το οποίο από την πλευρά του είχε συμφωνήσει να μην τα βάλει με τη φυλή. Την Πέμπτη οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα χωριά και συνέλαβαν ή απήγαγαν αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ακολούθησαν πολύ σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή, στις οποίες σκοτώθηκαν 9 μαχητές του ΙΚ. Η οργάνωση ζήτησε μάλιστα ενισχύσεις από τις δυνάμεις της που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.