14 Αυγούστου 2014

Γνωστός Βρετανός τραγουδιστής εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης -Ερευνα στο σπίτι του

Σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, με θύμα ένα ανήλικο αγόρι, εμπλέκεται ο Κλιφ Ρίτσαρντ. Πρόκειται για μία ιστορία προ δεκαετιών, αλλά η αστυνομία κάνει τώρα έρευνες.

Οι αρχές πήγαν σε σπίτι του γνωστού Βρετανού τραγουδιστή στο Μπερκσάιρ για να κάνουν έρευνα. Ο ίδιος δεν βρισκόταν εκεί, ενώ από την οικία αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπό έρευνα υπόθεση χρονολογείται από την δεκαετία του 1980 και αφορά ένα ανήλικο αγόρι, που εκείνη την εποχή ήταν κάτω από 16 ετών.

Ο Ρίτσαρντ- που μάλιστα έχει ανακηρυχθεί σερ- θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς μουσικούς όλων των εποχών. Εχει πουλήσει 21,5 εκατομμύρια σινγκλ- περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο άνδρα καλλιτέχνη από την Βρετανία- έχει εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision δύο φορές και το 2013 κυκλοφόρησε το 100στό άλμπουμ της καριέρας του.

Με ανακοίνωσή του, ο τραγουδιστής αρνήθηκε την εμπλοκή του σε αυτή την υπόθεση. «Εδώ και πολλούς μήνες, ήμουν ενήμερος για τις κατηγορίες περί απρεπούς συμπεριφοράς μου στο παρελθόν, που κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο», ανέφερε ο 73χρονος ροκ σταρ στην ανακοίνωσή του. «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παντελώς αναληθείς. Μέχρι τώρα είχα επιλέξει να μην αντιδράσω σε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς (...) όμως η αστυνομία πήγε απροειδοποίητα στο διαμέρισμά μου στο Μπερκσάιρ», πρόσθεσε.

Ο Ρίτσαρντ διευκρίνισε ότι δεν βρίσκεται στη Βρετανία όμως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί πλήρως με τις αστυνομικές αρχές, εφόσον θελήσουν να του πάρουν κατάθεση. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ο Κλιφ Ρίτσαρντ αυτήν την περίοδο κάνει διακοπές στην Πορτογαλία.