12 Αυγούστου 2014

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΑ ΡΟΥΠΑ: Βρέθηκε γιάφκα συνεργού του Μαζιώτη

Καραούλι στα... Πατήσια όπου είχε εντοπιστεί "ύποπτο" διαμέρισμα είχαν στήσει τις τελευταίες μέρες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Ήλπιζαν πως θα παρατηρούσαν... κινήσεις και θα έβλεπαν κάποιον από τους συνεργούς του διαβόητου τρομοκράτη. Ίσως ακόμη και τη σύντροφό του, Πόλα Ρούπα.

Όμως οι μέρες περνούσαν και κανείς δεν εμφανίστηκε. Η Ρούπα προτίμησε να το κάνει με... μανιφέστο στο διαδίκτυο. Έτσι, νωρίς το πρωί της Τρίτης, έγινε και η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι που θεωρείται πως χρησιμοποιούνταν ως κρησφύγετο από συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη.

Το σπίτι ήταν άδειο, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής δεν βρήκαν μέσα όπλα ή εκρηκτικά. Αν και αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως το κρησφύγετο ανήκε στον Γιώργο Πετρακάκο, τον καταζητούμενο συνεργό του Μαζιώτη με τον οποίο έκαναν (και με τον Παλαιοκώστα) μαζί τη ληστεία στο Συκούριο της Λάρισας, τελικά ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Αυτό σημαίνει πως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν καλά και ακόμη έναν συνεργό του Μαζιώτη κι επέλεξαν να παρακολουθούν στο σπίτι στα Πατήσια με την ελπίδα πως κάποιος θα εμφανιζόταν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr

To ιστορικό της σύλληψης Μαζιώτη και οι έρευνες

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε συλληφθεί στις 16 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από αιματηρή συμπλοκή. Το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενεπλάκη με αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς.

Ο συλληφθείς άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, έναν περαστικό στη γωνία Μητροπόλεως και Καλύβου.

Μετά τη σύλληψή του ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και γιάφκες που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης. Πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν το πρωί της 17ης Ιουλίου στον αποκλεισμό της οδού Ερεσσού στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας έφοδο σε σπίτι στον αριθμό 72, ενώ το ίδιο συνέβη και σε τρία ακόμα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Κομβικό στοιχείο θεωρείται η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Ν. Μαζιώτης στην καθημερινότητά του, καθώς εκτιμάται πως με αυτήν ενδεχομένως να έχει νοικιάσει ένα ή περισσότερα σπίτια, κρύβοντας εκεί οπλισμό.

Έμφαση δόθηκε στο οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του Μετρό και του ΗΣΑΠ, προκειμένου να εντοπιστεί η διαδρομή που ακολούθησε ο Ν. Μαζιώτης μέχρι τον σταθμό «Μοναστηράκι», περιοχή όπου και συνελήφθη.