26 Αυγούστου 2014

Μετωπική σύγκρουση βαρόνων του Τύπου, για το νέο πρακτορείο διανομής

Ριζικές ανατροπές στο εκδοτικό σύστημα αναμένεται να προκαλέσει το νέο πρακτορείο διανομής τύπου το οποίο προωθεί ο ιδιοκτήτης της Καθημερινής Θέμης Αλαφούζος.

Το νέο πρακτορείο καθιερώνει νέες οργανωτικές δομές και αλλαγές στο σύστημα διανομής των εφημερίδων προκειμένου να μειωθεί δραστικά το κόστος που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες σε μια περίοδο κατά την οποία τα οικονομικά των εκδοτικών επιχειρήσεων είναι δραματικά και η επιβίωσή τους στηρίζεται αποκλειστικά απ’ την ανοχή που δείχνει το διαπλεκόμενο τραπεζικό σύστημα.

Ο Θέμης Αλαφούζος είχε σειρά επαφών και βρίσκεται στο τελικό στάδιο για συμφωνία με τους εκδότες Νίκο Χατζηνικολάου, Θέμο Αναστασιάδη και Γ. Φιλιππάκη καθώς και μια σειρά ιδιοκτήτες περιοδικών και άλλων εβδομαδιαίων εντύπων.

Στην περίπτωση κατά την οποία κλείσει η συμφωνία τότε τα δύο παραδοσιακά πρακτορεία των βαρόνων των ΜΜΕ Άργος και Ευρώπη θα αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα βιωσιμότητας αφού δεν μπορούν να σταθούν με μοναδικούς πελάτες το Βήμα Τα Νέα το Έθνος και τον Ελεύθερο Τύπο.

Γι’ αυτό η σύγκρουση ανάμεσα στα αντίπαλα συγκροτήματα θα είναι μετωπική και αναμένεται να προσκαλέσει πολλές παράπλευρες απώλειες.

Πάντως όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές στον εκδοτικό χώρο θα είναι ραγδαίες και θα σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην οποία τελειώνει οριστικά το μονοπώλιο των βαρόνων τόσο στην παραγωγή όσο και στη διανομή των εφημερίδων.

http://lykavitos.gr/archives/129344