10 Αυγούστου 2014

Ιγνατίου: Να μην εξελιχθεί σε μπούμερανγκ η “αποχώρηση” της τρόικας

Με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρεται στην προοπτική αποχώρησης της τρόικας από την Ελλάδα, και σημειώνει με νόημα ότι θα πρέπει να έχει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο, προκειμένου να μην εξελιχθεί σε μπούμπερανγκ για τη χώρα.

“Η αποχώρηση της τρόικας πρέπει να γίνει με άλλους όρους, και αφού αρχίσει ο λαός να νιώθει πως οι κόποι και οι θυσίες του από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα έχουν πιάσει τόπο.

Διαφορετικά, η αποχώρηση των δανειστών την οποία ποθούμε όλοι μας, διότι δεν αντέχεται πια αυτή η υποτιμητική για τη χώρα και τον λαό αντιμετώπιση, μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ.

Οι αγορές, που ελέγχουν το οικονομικό σύστημα, έχοντας αλώσει τα υπουργεία Οικονομικών των μεγάλων χωρών του πλανήτη, μπορούν να σύρουν την Ελλάδα στο σημείο εκκίνησης, όταν η χώρα είχε οδηγηθεί στο χείλος της χρεοκοπίας, επειδή έτσι επέλεξαν οι πολιτικοί ταγοί του τόπου.

Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει κάνει υπερπροσπάθεια, και γεγονός είναι ότι η τρόικα αποδέχεται τελικά το πλεόνασμα το οποίο αμφισβητούσε. Γι’ αυτό δεν πρέπει να κάνει βεβιασμένες ενέργειες, πριν νιώσει ότι πατά γερά στα πόδια της”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

http://ysterografa.gr/