07 Αυγούστου 2014

Σοκαριστικό βίντεο: Νέα θηριωδία στο Ιράκ από τζιχαντιστές

Νέο ντοκουμέντο βαρβαρότητας από το Ιράκ. Τα πλάνα είναι πολύ σκληρά αλλά αποτυπώνουν τις θηριωδίες που συντελούνται στη χώρα.

Οι νέες ομαδικές εκτελέσεις δημοσιεύθηκαν σε ισλαμική ιστοσελίδα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Τα θύματα, όπως φαίνεται από τις αποτρόπαιες φωτογραφίες, είναι Ιρακινοί στρατιώτες που πιάστηκαν αιχμάλωτοι και οδηγήθηκαν στον τόπο εκτέλεσης ομαδικά.

Βομβαρδισμός στη Μοσούλη με 60 τζιχαντιστές νεκρούς
Τουλάχιστον 60 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από τον αεροπορικό βομβαρδισμό μιας φυλακής στην πόλη της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Περίπου 300 κάτοικοι της πόλης, τους οποίους κρατούσαν οι ισλαμιστές μαχητές στη φυλακή αυτή, κατάφεραν να δραπετεύσουν μετά τον βομβαρδισμό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο Almada Press.

Τουλάχιστον 47 νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης
Τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σήμερα στη Βαγδάτη, προκαλώντας τον θάνατο 47 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Δύο ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, στη βόρεια Βαγδάτη, ενώ μία ακόμη κοντά σε μια αγορά στη συνοικία Ουρ, λίγο πιο βόρεια.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που έχουν εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους και απειλούν να φτάσουν ως την ιρακινή πρωτεύουσα, έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη. Οι σουνίτες εξτρεμιστές πιστεύουν ότι οι σιίτες είναι άπιστοι που τους αξίζει να πεθάνουν.