25 Αυγούστου 2014

Εκπρόσωπος της ΧΑ στην Αυστραλία: "Ναι, κάποια μέλη θαυμάζουν τις ηγετικές ικανότητες του Χίτλερ!"

Μην ξεχνάτε και τον υπαρχηγό που θαυμάζει τον Μουσολίνι


Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη των δύο Χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών στην Αυστραλία, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη χώρα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία κάποια πράγματα του... ξέφυγαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ABC, σε ερώτηση που του έγινε για το αν η ΧΑ είναι νεοναζιστικό κόμμα, ο κ. Γαβριηλίδης απάντησε πως αυτό δεν ισχύει, όμως παραδέχθηκε πως «κάποια μέλη, όντως, θαυμάζουν τις ηγετικές ικανότητες του Χίτλερ. Όπως θαυμάζουν και άλλους μεγάλους ηγέτες ανά τον κόσμο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας μεγάλος και ακέραιος ηγέτης, το ίδιο και ο Μπένζαμιν Νετανιάχου». Φυσικά επανέλαβε πως πολλά σύμβολα και χαιρετισμοί των μελών του κόμματος προέρχονται από την αρχαιότητα.

Η Χρυσή Αυγή έχει συνδεθεί με τον ακραίο, ρατσιστικό κόμμα της Αυστραλίας First Party, το οποίο είναι σφόδρα αντίθετο με την είσοδο μεταναστών στη χώρα. Ο κ. Γαβριλίδης παραδέχθηκε πως έχει τις ίδιες απόψεις με το εν λόγω κόμμα σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών στην Αυστραλία.
«Υπάρχει μια σοβαρή απειλή από την Ανατολή. Αν δεν μπορείς να ελέγξεις την μετανάστευση, τότε θα έχεις προβλήματα», δήλωσε.

Όσο για την επίσκεψη των Ελευθέριου Συναδινού και Γεώργιου Επιτήδειου, τον προσεχή Οκτώβριο, σε πόλεις της Αυστραλίας, τόνισε πως έρχονται για να δεχθούν προσφορές ενίσχυσης του κόμματος και να μιλήσουν για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα στους Ελληνοαυστραλούς.

Ο κ. Γαβριηλίδης τόνισε πως η «τοπική» της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία αριθμεί 60-70 άτομα, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι υποστηρικτές.

Η έλευση των δύο ευρωβουλευτών έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, ενώ ήδη ο φιλελεύθερος βουλευτής και πρώην υπουργός , Νικ Κότσιρας αναφέρει πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει σημαντική υποστήριξη μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία και δεν εκπροσωπούν κανέναν παρά μόνο τους εαυτούς τους. Μάλιστα, επισήμανε πως θα απευθυνθεί στις αρχές έτσι ώστε να απαγορεύσουν την είσοδο των δύο ευρωβουλευτών στο αυστραλιανό έδαφος.