06 Αυγούστου 2014

Βίντεο: Επικίνδυνο πράμα η οδήγηση στην Ουκρανία. Έσκασε ρουκέτα δίπλα στο όχημα του

Ένα σοκαριστικό βίντεο δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα από Ουκρανό πολίτη που το ανέβασε στο διαδίκτυο. Το βίντεο αναμεταδόθηκε από το δίκτυο Russia Today.

O Ουκρανός οδηγός επέζησε από βλήμα που προσγειώθηκε μπροστά από το αυτοκίνητο του την ώρα που προσπαθούσε να προσεγγίσει την πόλη του Ντονέτσκ.
Ο ίδιος έγραψε σε λεζάντα που συνόδευε τα πλάνα, "γιορτάζω τη δεύτερη γέννηση μου".

Η αναγραφόμενη ημερομηνία από την κάμερα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου αναγράφει "2012", αλλά πρόκειται για λάθος ρύθμιση όπως επισημαίνει ο Ουκρανός οδηγός, μιας και το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη. Είναι εκπληκτικό το ότι επέζησε χωρίς να υποστεί ούτε μια γρατζουνιά.

Το Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, έγινε για πρώτη φορά στόχος αεροπορικής επιδρομής, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της πόλης. Από τα πλήγματα δεν φαίνεται να υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές για την ώρα.

Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική επιδρομή εναντίον της περιφερειακής πρωτεύουσας που είχε πληθυσμό ενός εκατομμυρίου κατοίκων πριν από την έναρξη των συγκρούσεων, στα μέσα Απριλίου.

Φόβοι για εισβολή της Ρωσίας για "ανθρωπιστικούς λόγους"

Την ίδια ώρα η Ρωσία έχει περίπου 20.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και θα μπορούσε να βρει πρόφαση τους ανθρωπιστικούς λόγους για να εισβάλλει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

H Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες της Δύσης πως υποστηρίζει με όπλα και άλλα μέσα τους αντάρτες. Ανακοίνωσε ωστόσο νέες στρατιωτικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν αεροπλάνα για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προβεί σε επίδειξη ισχύος.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στοιχειοθετώντας μια νέα φάση στην μεγαλύτερη αντιπαράθεση της Δύσης με τη Μόσχα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά ύστερα από την συντριβή του μοιραίου Μαλαισιανού αεροσκάφους που σύμφωνα με τη Δύση κατερρίφθη από ρωσικής προέλευσης πύραυλο.


Χρήστος Δεμέτης

news247