28 Αυγούστου 2014

Στόκος με περικεφαλαία ο Ολαντρέου... ακόμα του φταίει ο Ασσάντ

Απέρριψε κάθε πιθανότητα για συμμαχία με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ στη μάχη κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Στην ετήσια σύνοδο των πρεσβευτών της Γαλλίας ο κ. Ολάντ επισήμανε πως "μια μεγάλη συμμαχία είναι απαραίτητη, αλλά ας το ξεκαθαρίσουμε: ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί να είναι ένας εταίρος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, είναι ο αντικειμενικός σύμμαχος των τζιχαντιστών".

Δήλωσε επίσης πως η Γαλλία θα αυξήσει την υποστήριξή της προς ιρακινές οργανώσεις και απηύθυνε νέες εκκλήσεις για τη διενέργεια διεθνούς διάσκεψης για το συντονισμό της διεθνούς δράσης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσδιόρισε ως την κύρια ανησυχία του την Λιβύη. "Αν δεν κάνουμε τίποτε σοβαρό, τίποτε πολιτικό, τίποτε διεθνές, η τρομοκρατία θα επεκταθεί σε όλη την περιοχή", προειδοποίησε χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο τις πολιτικές ή στρατιωτικές μορφές της στήριξης που θα μπορούσε να προσφέρει ο ΟΗΕ στη Λιβύη.

Για το θέμα της Ουκρανίας, επισήμανε ότι πως ενδεχόμενη παρουσία Ρώσων στρατιωτών στις ανατολικές περιοχές της χώρας θα ήταν "αφόρητη και απαράδεκτη".

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=33873124