03 Αυγούστου 2014

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την ανθρωπότητα. Και το Ισραήλ… τις ΗΠΑ

Η υπερδύναμη… τσέπης, την οποία θυμίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια, με τη δυνατότητα πραγματικής παρέμβασής του στον πλανήτη να βρίσκεται σε… αναστολή, προσλαμβάνει πλέον (προχωρημένες) διαστάσεις θυμηδίας.

Σύμφωνα με σχετικό, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού “Spiegel”, πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2013, οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έκαναν τηλεφωνικές υποκλοπές, με θύμα τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Ο Κέρι βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο επίκεντρο μια στρατηγικής στόχευσης της κυβέρνησης Ομπάμα να βρει διέξοδο στο ιστορικό… αδιέξοδο της Μέσης Ανατολής, μέσω απευθείας συνομιλίων με τους Παλαιστινίους, και όπως αποκαλύπτεται, όσα έλεγε… τα άκουγε η Μοσάντ.
Η αποκάλυψη του “Spiegel” ισορροπεί στα όρια της οργής και της χλεύης, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες, και ως… ουρά στο σκάνδαλο της NSA με “βαθύ λαρύγγι” τον Έντουαρντ Σνόουντεν, αποκαλύφτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούσαν εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο, αλλά και ηγέτες όπως τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την ανθρωπότητα, και το Ισραήλ… τις ΗΠΑ, δηλαδή. Καληνύχτα και καλή τύχη, όπως θα μας συνιστούσε ο Έντουαρντ Μόροου.

http://ysterografa.gr/