07 Αυγούστου 2014

Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο: Θέλω να ξέρω πού θα πάτε διακοπές -Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης

Περίπου μία ώρα διήρκεσε το υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στα στελέχη της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και τους ζήτησε να δηλώσουν πού θα κάνουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε συνολικά στις τρέχουσες εξελίξεις και επέμεινε στην αναγκαιότητα της τήρησης των μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων μας, εν όψει και της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στα τέλη Αυγούστου, κάτι που θα σημάνει και την απαρχή των συζητήσεων για την περαιτέρω διαχείριση του χρέους.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους υπουργούς του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης, καθώς πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός του Μαξίμου, ακόμη και εν μέσω θέρους. Μάλιστα, τους ζήτησε να ενημερώσουν το γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου για τον τόπο που θα επιλέξουν να περάσουν τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου. Στο τέλος, τους ευχήθηκε καλές, αλλά ολιγοήμερες διακοπές, αφού- όπως τους είπε- όλοι έχουν ανάγκη ξεκούρασης. Αλλά τους τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει διακοπές».

Μεταξύ άλλων, στο υπουργικό εγκρίθηκαν και οι προαγωγές την ηγεσία της δικαιοσύνης.