10 Αυγούστου 2014

ΣΚΑΡΤΟ DNA 'Η Η ΜΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ: Υπερκαταναλωτές οι Έλληνες στα αντιβιοτικά

Μία ακόμη  θλιβερή πρωτιά η ανάμεσα στις χώρες της Ε υρωπαϊκής Ενωσης έχει  η Ελλάδα  σχετικά με την  κατανάλωση αντιβιοτικών  σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, του ευρωπαϊκού κέντρου για την πρόληψη και τον έλεγχο των  λοιμώξεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζτης εφημερίδας  «Καθημερινή», η οποία επικαλείται  στοιχεία που δημοσίευσε  η βρετανική Telegraph, στη χώρα μας , καταναλώνονται 35.100.000 δόσεις αντιβιοτικών κάθε χρόνο, με  δεύτερη την Κύπρο. Ακολουθούν  Ρουμανία, Βέλγιο και Γαλλία.

Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του  ο πρώην πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δ. Βαρνάβας η   υπερκατανάλωση φαρμάκων συνδέεται με μίζες που παίρνουν κάποιοι στα νοσοκομεία, αλλά και με ελλείψεις προσωπικού.

Ο πρώην πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, μιλώντας στην εφημερίδα  επεσήμανε χαρακτηριστικά:  «Τα αντιβιοτικά πρέπει να δίνονται πάνω στο αντιβιόγραμμα κάθε ασθενή που νοσηλεύεται, ειδικά στις ΕΜΘ. Ομως τα περισσότερα εργαστήρια είναι υποστελεχωμένα με αποτέλεσμα να ασχολούνται μόνο με τις επείγουσες εξετάσεις και τις εξετάσεις αίματος».

Τέλος, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα η  γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, αναγνωρίζει υπογράμμισε  ότι «μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουμε προσλάβει το κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό για τις ΜΕΘ και ετοιμάζουμε ένα κεντρικό σύστημα καταγραφής και εποπτείας».

http://www.paraskhnio.gr/yperkatanalotes-oi-ellines-sta-antiv/