05 Αυγούστου 2014

Γερμανία: Πρόστιμο «μαμούθ» για τον Ecclestone

Για την κατηγορία της δωροδοκίας

Τέλος φαίνεται να λαμβάνει η πιο πολυσυζητημένη δικαστική υπόθεση των τελευταίων ετών στην Γερμανία.

Ειδικότερα με απόφαση των γερμανικών δικαστικών αρχών, ελεύθερος αφέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Bernie Ecclestone.

Ο δικαστής δέχτηκε την προσφορά του διευθύνοντα σύμβουλου της Formula 1για συμβιβασμό ύψους 100 εκατ. δολ. στην υπόθεση δωροδοκίας.

Ο CEO της Formula 1 δικαζόταν στο Μόναχο με την κατηγορία της δωροδοκίας σχετικά με την πώληση μεριδίου της F1 στην εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Partners το 2005-06.

Ο δικαστής ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή η πρόταση συμβιβασμού του Ecclestone και τα 99 εκατ. δολάρια της αποζημίωσης θα κατατεθούν στο θησαυροφυλάκιο του κρατιδίου της Βαυαρίας, ενώ 1 εκατ. δολ. σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά.

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι, όταν ο κατηγορούμενος ερωτήθηκε εάν έχει επαρκή ρευστότητα ώστε να πληρώσει $100 εκατ. μέσα σε μια εβδομάδα, απάντησε «ναι.»

Στην γερμανική νομοθεσία, υπάρχει δυνατότητα συμβιβαστικής τακτοποίησης δικαστικών διενέξεων με χρηματικό πρόστιμο, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτές οι συμβιβαστικές συμφωνίες δεν σημαίνουν παραδοχή της ενοχής.

www.bankingnews.gr