12 Αυγούστου 2014

Ο Έλληνας σκηνοθέτης που «έκοψε» τον Γκίμπσον από τη συνέχεια του Mad Max

Ο ομογενής σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ ή Γιώργος Μηλιώτης που βοήθησε τον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον στο ξεκίνημα της εντυπωσιακής του καριέρας πριν τρεις δεκαετίες, δίνοντάς του ρόλο πρωταγωνιστή στη σειρά ταινιών Mad Max, δήλωσε ότι «συγκλονίστηκε» όταν ξέσπασαν τα σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον διάσημο Αυστραλό ηθοποιό.

Πρόσθεσε όμως πως αυτός δεν είναι ο λόγος που δεν τον χρησιμοποίησε στη νέα του ταινία Mad Max: Fury Road στην οποία πρωταγωνιστεί ο 36χρονος Τομ Χάρντι.

Ο Τζόρτζ Μίλερ δήλωσε πως θέλει να κάνει άλλες δυο ταινίες Mad Max και ο 58χρονος Γκίμπσον «θα ήταν πολύ μεγάλος».

«Ράγισε η καρδιά μου όταν ξέσπασαν σκάνδαλα με πρωταγωνιστή το Μελ. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης και έχει να προσφέρει ακόμα πολλά» είπε ο Τζόρτζ Μίλερ.

Η ταινία του Mad Max: Fury Road είναι ήδη έτοιμη και θα προβληθεί σε λίγους μήνες.

Ο ίδιος θέλει να γυρίσει άλλες δυο ταινίες με το ίδιο θέμα.

Το νέο του φιλμ Mad Max: Fury Road είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί μετά τις πετυχημένες ταινίες του κινούμενων σχεδίων Happy Feet.

Ο ομογενής σκηνοθέτης, που κέρδισε το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων για την πρώτη του ταινία "Happy Feet", ήταν υποψήφιος για Όσκαρ τρεις φορές στο παρελθόν, το 1993 για το σενάριο της ταινίας "Lorenzo's Oil" και το 1996 για την ταινία "Babe" στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας και σεναρίου.

Για την ταινία "Babe" είχε κερδίσει Όσκαρ καλύτερης παραγωγής.

Ο Μίλερ, που έλκει την καταγωγή του από τα Κύθηρα, σπούδασε γιατρός αλλά έγινε διάσημος σκηνοθετώντας τον Μελ Γκίμπσον στην τριλογία "Μαντ Μαξ".

Ακολούθησαν κι άλλες ταινίες με πρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς του Χόλυγουντ (Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φέϊφερ, Σερ κ.α.), αλλά το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα του πριν από το Happy Feet ήταν η παραγωγή της ταινίας "Μπέιμπ, το ζωηρό γουρουνάκι", που του απέφερε και Όσκαρ, ενώ ο ίδιος σκηνοθέτησε τη συνέχεια "Το μικρό γουρουνάκι στη μεγάλη πόλη".