13 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Οι εγκλωβισμένοι Έλληνες του Κουρδιστάν-Συστάσεις ΥΠΕΞ για τους Έλληνες στο Ιράκ (τηλεφωνικοί αριθμοί και mails)

Περίπου 50 Έλληνες ζουν και εργάζονται στο Αρμπίλ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, οι οποίοι βρίσκονται στην δίνη του πολέμου ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τον στρατό του Ιράκ.

«Αν γίνει κάτι μπορεί να βγουν ανά δευτερόλεπτο και να μας σφάξουν όλους. Έχει καλή αστυνόμευση αλλά δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν», λέει στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο Παναγιώτης Χωριάτης, Έλληνας που κατοικεί στο Αρμπίλ.

Δείτε το βίντεο του Star


Συστάσεις ΥΠΕΞ για τους Έλληνες στο Ιράκ (ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ)-Χρήσιμες οδηγίες, τηλεφωνικοί αριθμοί και mails

​Συστάσεις για όσους Έλληνες σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Ιράκ και για όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανακοίνωση του.

Το υπουργείο συμβουλεύει όσους σχεδιάζουν να μεταβούν στην εν λόγω χώρα να αποφύγουν να επισκεφτούν τις περιοχές του Βορείου Ιράκ αλλά και όλες τις περιοχές ανά την ιρακινή επικράτεια που λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες.

Όσοι Έλληνες πολίτες βρίσκονται ήδη στην περιοχή παρακαλούνται να παραμείνουν σε διαρκή επαφή με την Πρεσβεία Βαγδάτης (τηλ.: 00964- 7903642046, 7801372165, 7722609949) και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλ.210-368 1350 / 1730, e-mail: mdk@mfa.gr), τονίζει το υπουργείο.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το υπουργείο παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις στο Ιράκ, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βαγδάτη και σε στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινοτικούς εταίρους.