07 Αυγούστου 2014

Reuters: Η ελληνική βουλή πέρασε τις μεταρρυθμίσεις και οι δανειστές «ξεκλειδώνουν» ένα δισ. ευρώ

Η σειρά των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη στη βουλή, δίνει το έναυσμα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, να «ξεκλειδώσουν» την ενισχυτική δόση του ένα δισ. ευρώ, αναφέρει το Reuters.

Εν μέσω αντιδράσεων από τους ενστόλους, αναφέρει το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση πέρασε τα μεταρρυθμιστικά μέτρα και έτσι με τα χρήματα που θα λάβει θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα, ενώ το Σεπτέμβριο την περιμένει η γενική επιθεώρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το νομοσχέδιο που τελικά πέρασε, αναφέρει το Reuters, επιτρέπει να μεγαλώσει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην παρθένα ακτογραμμή της Ελλάδας και ο τομέας των κατασκευών. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Ελλάδα προβλέπεται να επανέλθει σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης έπειτα από έξι χρόνια όπου είχε εξαφανιστεί το ένα τέταρτο της παραγωγής της.

Αν και έχει απολαύσει το τελευταίο διάστημα μια διαφορετική ψυχολογία από τους επενδυτές, εξακολουθεί να στηρίζεται σε πακέτα βοήθειας για να μην καταρρεύσει, καταλήγει το ρεπορτάζ του Reuters.