25 Σεπτεμβρίου 2014

Παπαχρήστος - «Αυγή» σημειώσατε... 1

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (με προεδρο τον Βασ. Παπαιωάννου) με την υπ΄αριθμον 1929/2014 απόφαση καταδίκασε την «Αυγή» και τον διευθυντή της Ν. Φίλη για συκοφαντική δυσφήμιση του δημοσιογραφου Γιώργου Παπαχρήστου, επιδικάζοντας στον ενάγοντα 8.000 ευρώ.

Η υποθεση αφορούσε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της «Αυγής» τον Ιούλιο του 2012, συμφωνα με τα οποία ο Παπαχρήστος εμφανιζόταν να είναι μειωμένης αξιοπιστίας και κύρους, διαπλεκόμενος δημοσιογράφος, αργόμισθος, με 7 δουλειές στο Δημόσιο και ύποπτος για σχέσεις με τα «μαύρα» χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα δημοσιεύματα αυτά που εμπεριείχαν αναληθή και ανακριβή στοιχεία και ψευδή γεγονότα, είχαν ως στόχο να στιγματίσουν την δημόσια εικόνα του  δημοσιογραφου. Και ειδικότερα, να βλάψουν την τιμή, την υπολειψη, και την δημοσιογραφική ιδιότητα του. Στην αποφαση αναφέρεται οτι η «Αυγή» επιχείρησε να τον συνδέσει με τα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ «για να βλάψει  την τιμή και την υπόληψή του και να προσβάλει παράνομα την προσωπικότητά του, παρουσιάζοντας ακόμη και στενά συγγενικά του πρόσωπα  εμπλέκομενα με οικονομικές ατασθαλίες και πολιτικά σκάνδαλα», εν γνώσει του γεγονότος οτι δεν είχε την παραμικρη σχέση -οπως αποδειχθηκε απο την ακροαματικη διαδικασία.

Το δικαστήριο συνέδεσε την επίθεση της «Αυγής» με τα ψευδή και συκοφαντικά αυτά στοιχεία, με το γεγονός οτι την περίοδο εκείνη ο Γ. Παπαχρήστος ασκούσε απο την στηλη του «Στίγμα» στα «Νέα» σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλ. Τσίπρα.

http://newpost.gr/post/385612/papaxrhstos-aygh-shmeiwsate-1#ixzz3ELDbM13k