24 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΩΤΟ-Airbus: Δείτε πώς θα είναι το πρώτο υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος

Η Airbus ετοιμάζεται να συνεργαστεί με την αμερικανική Aerion Corporation, σε μια προσπάθεια να κάνουν τα υπερηχητικά επαγγελματικά ταξίδια, πραγματικότητα.
Οι εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν στην ανάπτυξη τεχνολογιών που θα κάνουν το AS2 υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος, εμπορικά βιώσιμη, μέθοδο ταξιδιού.

Η Airbus Group θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων υπαλλήλων της μηχανικής για την Aerion ώστε να δημιουργήσουν το πρώτο υπερηχητικό jet επιχειρήσεων στον κόσμο από το 2021.

Σε αντάλλαγμα η Aerion θα παρέχει αποκλειστικές τεχνολογίες στην Airbus, που περιλαμβάνει πατενταρισμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό.

"Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Aerion ," είπε ο πρόεδρος και κύριος επενδυτής της, Robert Bass. “Μας βάζει σταθερά στο δρόμο προς το στόχο μας.”

"Κάθε εταιρεία θα επωφεληθεί. Η Aerion κινείται γρήγορα προς την κατασκευή του υπερηχητικού τζετ, και ο Όμιλος Airbus αποκτά αποκλειστική πρόσβαση σε πάνω από μια δεκαετή επιτυχημένη έρευνα και υψηλής απόδοσης τεχνολογίας αεροσκαφών.

Το υπερηχητικό αεροσκάφος αναμένεται να κάνει τρεις ώρες από το Παρίσι στην Ουάσιγκτον και ακριβώς κάτω από 4,5 ώρες από το Σαν Φρανσίσκο στο Τόκιο. Έτσι, μια πτήση 14 ωρών γίνεται 9 ώρες και μια πτήση 7 ωρών γίνεται μόνο 4.

Έτσι θα είναι το υπερηχητικό τζετ Aerion: