04 Σεπτεμβρίου 2014

BINTEO-Παρίσι: Ικανοποίηση δανειστών-Για το τέλος της διαπραγμάτευσης άφησε η ελληνική αντιπροσωπεία το θέμα των φοροελαφρύνσεων

«Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη το κλίμα είναι καλό αλλά όχι χαλαρό» διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη θα τεθούν συνολικά τα ζητήματα από την ελληνική πλευρά και ασφαλώς το θέμα των φοροελαφρύνσεων που δεν ετέθη την Τρίτη.

Αναμένεται η απάντηση της τρόικας σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα.

Σήμερα Τετάρτη η τρόικα συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια. Επίκεντρο της συζήτησης το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων.
 
Οι εκπροσώποι των δανειστών συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση. Ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συζητήσεων

Θα συζητηθούν πολύ σημαντικά ζητήματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια, οι απολύσεις στο Δημόσιο και το αίτημα της τρόικας για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Αμέσως μετά από το review της τρόικας θα ξεκινήσουν οι επίσημες συζητήσεις για τη διευθέτηση του Χρέους. Η δική μας πρόθεση είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όμως οι ουσιαστικές συζητήσεις για τη διευθέτηση του Χρέους είναι εκείνες που γίνονται στους διαδρόμους μεταξύ ηγετών, υπουργών και στελεχών, όπου παίρνουμε κλίμα και θέτουμε το ζήτημα  διαρκώς"




Παπαστάθης Αργύρης
ΤΟ ΒΗΜΑ