04 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΕ; Σταθάκης: Τα μέτρα που εξαγγέλλει ο Τσίπρας είναι κοστολογημένα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα μέτρα που εξαγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, το σχέδιο για την φορολογία αλλά και τις ενδεχόμενες κυβερνητικές συνεργασίες.

«Ας περιμένουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Τα μέτρα που εξαγγέλλει ο Τσίπρας είναι κοστολογημένα και οι πηγές των εσόδων προκύπτουν από τη μεγάλη μεταρρύθμιση που θα γίνει στο φορολογικό. Θα καλυφθούν μέσα από το προφανές και αυτονόητο. Τη μεγάλη τρύπα της φοροδιαφυγής και με την δικαιότερη ανακατανομή φόρου», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει καμία γενικότητα. Όλα είναι κοστολογημένα. Και το πρόγραμμα της απασχόλησης και η χρηματοδότησή του. Τα μεσαία στρώματα και τα φτωχότερα, έχουν φτάσει στα όριά τους».

«Ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται και αυτές με τη σειρά τους ένα καλύτερο και πολύ πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα», πρόσθεσε.

Σχετικά με την φοροδιαφυγή, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης να γίνουν τα πράγματα όπως έπρεπε να γίνουν από τον ΣΔΟΕ, σε μεγάλες υποθέσεις οι οποίες καρκινοβατούν και γίνεται ότι γίνεται με τα φορολογικά. Όλο αυτό το φάσμα των εκκρεμών υποθέσεων του παρελθόντος θα πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατό».

«Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία. Αν δεν την επιτύχει, είναι λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή να φτιάχνουμε σενάρια συμμαχιών ή συνεργασιών. Να αφήσουμε λίγο τον χρόνο να καταδείξει το πολιτικό δυναμικό που θα διαμορφωθεί», τόνισε ακόμα.