04 Σεπτεμβρίου 2014

Πανικός στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα - Ποιοι μιλούν για προβοκάτσια με στόχο τον τουρισμό [εικόνες]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την εξιχνίαση μιας εξαιρετικά περίεργης υπόθεσης.
Άγνωστος δράστης πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της Κολώνας στη Μεσαιωνική Πόλη. Από τον εκκωφαντικό κρότο προκλήθηκε πανικός και στην αρχή οι υποψιάστηκαν πως επρόκειτο για έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Η έκρηξη δεν προκάλεσε τραυματισμούς και υλικές ζημιές, ενώ η είσοδος έχει σφραγισθεί και αστυνομικοί της σήμανσης έχουν συλλέξει τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού, οποίος τοποθετήθηκε σε παράθυρο στην αριστερή Κολώνα και σε σημείο που η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού θα πρέπει κάποιος να διανύσει απόσταση πάνω στα Μεσαιωνικά τείχη από το γραφείο της ΔΕΗ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν τις υποψίες φορέων και κατοίκων για προβοκάτσια, με στόχο να πληγεί ο τουρισμός,καθώς στη μαρίνα της Κολώνας έχουν δέσει πολλές πολυτελείς θαλαμηγοί. Ανάλογες επιθέσεις στη Λίνδο, αλλά και σε σκουπιδοτενεκέδες στο κέντρο της πόλης είχαν σημειωθεί και προ 20ετίας.






Πηγή φωτό: dimokratiki.gr/ rodosreport.gr