28 Σεπτεμβρίου 2014

Στήριξη στον Σαμαρά προσέφεραν τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ

Το δικό τους μήνυμα ενότητας έστειλαν δυο πρώην υπουργοί, ιστορικά στελέχη της ΝΔ και ευρύτερα της κεντροδεξιάς, ο Πέτρος Μολυβιάτης, εκ των στενών συνεργατών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

Ο Π. Μολυβιάτης ανέφερε ότι στα 40 χρόνια που πέρασαν ασφαλώς έγιναν και λάθη, αφού μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθη, αλλά τόνισε πως η ΝΔ (σ.σ. είπε το «κόμμα μας») έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανη για την πορεία της και τα επιτεύγματά της.

«Το γεγονός και μόνο ότι σαράντα χρόνια μετά την ίδρυσή του συνεχίζει να ηγείται της εθνικής προσπάθειας αποδεικνύει από μόνο του τη δύναμη που έχει στον ελληνικό λαό. Η δύναμή του αυτή, όπως έλεγε και ο ιδρυτής του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πηγάζει από την ιδεολογία του, τις αρχές του και το έργο του» τόνισε ο Π. Μολυβιάτης που μίλησε για άξιους ηγέτες που διαδέχθηκαν τον ιδρυτή του κόμματος και μάλιστα είπε με νόημα: «Γι’ αυτό και χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά την παρουσία του Κώστα Καραμανλή».

Σύμφωνα με τον Π. Μολυβιάτη δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι όλες οι μεγάλες εθνικές επιλογές από το 1974 και μετά φέρουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας και του ιδρυτή της του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «του ανδρός», όπως συνέχισε, που με το έργο του και την προσωπικότητά του άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδος.

Στη συνέχεια απέδωσε τα εύσημα στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι σε αυτήν την πρόκληση αγωνίζεται να ανταποκριθεί η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά με πίστη στις αρχές και την ιστορία της. «Ο αγώνας αυτός έχει κόστος γιατί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συνεχίζει να υποφέρει. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν επιτέλους οι εταίροι μας. Αλλά και όλοι εμείς πρέπει να στηρίξουμε ενωμένοι τον αγώνα που δίνει το κόμμα, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Ι. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η γέννηση της Νέας Δημοκρατίας, επομένως, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά είναι συνδεδεμένη με την αναγέννηση της ίδιας της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως γι’ αυτό το λόγο μεταξύ τους διαμορφώθηκε εξαρχής μια άρρηκτη σχέση, που κατέστησε την πορεία τους κοινή και αλληλοεξαρτώμενη.

Ο πρώην υπουργός συνέδεσε τον Κ.Καραμανλή με τον νυν Πρωθυπουργό κάνοντας παραλληλισμό του 1974 με το 2012, τονίζοντας: «Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου μετά από μια εθνική τραγωδία και μια μακρά περίοδο δικτατορίας. Όπως ο Αντώνης Σαμαράς το 2012, όταν ανέλαβε το πατριωτικό χρέος να αντιμετωπίσει μια οδυνηρή οικονομική και κοινωνική κρίση. Σε όλες αυτές τις προκλήσεις η παράταξή μας ανταποκρινόταν και ανταποκρίνεται με μια πρωτοφανή συνέπεια».

Μάλιστα ήταν τόσο ένθερμος για τον Αντ. Σαμαρά που σε κάποια στιγμή της ομιλίας του είπε: «Αυτήν την ώρα, είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να διαχειριστεί μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Ως Πρωθυπουργός έχει αποδειχθεί πλήρως αντάξιος της ευθύνης και της ιστορικότητας των στιγμών. Υπηρετεί την πατρίδα με προσήλωση, εργαζόμενος καθημερινά σκληρά για τη σωτηρία της. Γι αυτό και, τολμώ να πω, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξασφαλίσει από τώρα τη θετική κρίση από τον ιστορικό του μέλλοντος».