02 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΛΑΚ@ΕΣ! Ο Λαφαζάνης λέει στους άλλους να μην πληρώνουν ενώ αυτός πληρώνει κανονικά

Σε ένα νέο είδος… πολιτικής ανυπακοής καλεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέσω δηλώσεών του σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ», έδειξε την αλληλεγγύη του σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας: «Ένα σύνθημα υπάρχει πλέον: Δεν έχω-Δεν πληρώνω. Βεβαίως, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είναι ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα κι αυτό, δεν το συζητάμε. Έχουμε να κάνουμε με κάτι αρκετά διαφορετικό, όμως, διότι η επιλογή του «δεν πληρώνω» δεν είναι μία ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση», επισήμανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιχειρώντας να διαφοροποιήσει το «δεν πληρώνω», από το «δεν έχω να πληρώσω».

Και συνέχισε: «Είναι ότι ο κόσμος δεν έχει και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και ο ΕΝΦΙΑ ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν σας είπα ότι θα πει ο κ. Τσίπρας «μην πληρώνετε», αλλά δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος και πάμε σε ένα μεγάλο κίνημα. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κίνημα και κινηματικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαμορφώσουν το «μετά». Πάντως, το μόνο βέβαιο «μετά» θα είναι τα άδεια ταμεία του κράτους. Με ό,τι σημαίνει αυτό…