01 Σεπτεμβρίου 2014

Εξι μήνες με αναστολή για κατοχή εκρηκτικών στην Θέμιδα Σκορδέλη

Ένοχη για τα δυναμιτάκια, αθώα για τα πλαστά cd και dvd αλλά και τις «μαϊμού» τσάντες που είχαν βρεθεί στο σπίτι της κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Θέμις Σκορδέλη. Η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε σε ποινή 6 μηνών με αναστολή για κατοχή εκρηκτικών υλών.
Αθωώθηκε ωστόσο από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για πλαστογραφία.

Οι κατηγορίες αφορούν όσα είχαν βρεθεί σε έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της κατά την οποία είχαν κατασχεθεί πλαστά CD και DVD και «μαϊμού» τσάντες, αλλά και 18 κροτίδες (δυναμιτάκια).

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η κ.Σκορδέλη αντιμετώπιζε αρχικά μόνο την κατηγορία της πλαστογραφίας, η κατηγορία όμως αναβαθμίστηκε επίτηδες από τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου προκειμένου να επιτύχουν την τιμωρία της.

Η Θέμις Σκορδέλη αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για την οποία πρόσφατα έληξε η προφυλάκισή της.

Επίσης, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη για τη συμμετοχή της σε δολοφονική επίθεση εναντίον Αφγανών μεταναστών, υπόθεση η οποία έχει αναβληθεί πάνω από 8 φορές και πλέον έχει αναβληθεί επ'αόριστον.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
http://www.zougla.gr/politiki/article/eksi-mines-me-anastoli-gia-katoxi-ekriktikon-stin-8emida-skordeli-1066487