24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αδωνις επιμένει: Ο Τσίπρας θα κάνει δημοψήφισμα για να βγούμε από το ευρώ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στόχο να κάνει δημοψήφισμα με ερώτημα το ευρώ και τη δραχμή και περιέγραψε τις συνέπειες.

«Βλέπω την Αυγή που λεει σήμερα ότι είναι αντιπατριωτική πράξη να βγάλεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό αλλά ξέρω ότι η μισή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει τα λεφτά της έξω», είπε και συνέχισε:

«Το ξαναλέω και θα το λέω συνεχώς. Ο κ. Τσίπρας είπε ένα πράγμα στην ΔΕΘ. Ότι θα κρατικοποιήσει το ΤΧΣ. Τι δεν μας έχει πει; Τι προτίθεται να κάνει αν τους πει η Ευρώπη όχι. 'Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά στο τι θα κάνουν όταν η Ευρώπη τους πει όχι, δημιουργείται αβεβαιότητα. Κρατικοποίηση του ΤΧΣ σημαίνει ότι είμαστε εκτός ευρωζώνης. Μόνο αν είμαστε μέσα στην ευρωζώνη θα μας χρηματοδοτήσουν. Αν δεν μας απαντήσει τώρα τι θα κάνει, τότε θα δημιουργηθεί οικονομική αβεβαιότητα.»

Όταν ρωτήθηκε επίμονα για το τι θα κάνει ο ίδιος, είπε:

«Δεν θα κριθεί το πολιτικό σύστημα από τις δικές μου 30.000 ευρώ. Υποχρεούται ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και πριν την προεδρική εκλογή να μας πει με θάρρος τι θα πει αν τους πει η Ευρώπη όχι. Τα λεφτά που έχουμε στις τράπεζες είναι λεφτα του κόπου του καθενός μας. Ο καθένας λειτουργεί για τον εαυτό του. Πλήττεται η τραπεζική πίστη. Οι βουλευτες πρέπει να ξέρουν ότι ρίχνοντας την κυβέρνηση θα μπούμε σε πολιτική περιδίνηση.»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Αν κάνουν δημοψήφισμα όταν μας πει όχι η Ευρώπη, σε χρόνο dt θα είμαστε στο Νοέμβριο του 2011», είπε και κατέληξε για το θέμα αυτό: «Το τι θα κάνει ο καθένας με τα δικά του τα λεφτά είναι προσωπικό θέμα. Θα κάνω ό,τι έκανα και την άλλη φορά. Είναι προσωπικό θέμα. Τα λεφτά φεύγουν από την τράπεζα όταν χάνεται η πίστη.»

Οι εκατομμυριούχοι του ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν πίσω τα λεφτά


Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για την επίμαχη δήλωσή του, ότι «αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες», λέγοντας πως «χθες η κύρια Δούρου είπε ότι δεν θα εφαρμόσει το νόμο για την αξιολόγηση και ο κύριος Βίτσας να μην πληρώσει ο κόσμος τον ΕΝΦΙΑ. Αυτοί βγαίνουν και μιλάνε για την τραπεζική πίστη».

«Να φέρουν τα εκατομμυριούχα στελέχη τους από το εξωτερικό τα χρήματά τους στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.