05 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Στη Τζαμάικα συνετρίβη το αεροσκάφος που δεν επικοινωνούσε με τον πύργο ελέγχου

Νεκροί ο Λάρι Γκλέιζερ, πρόεδρος μεγάλης εταιρείας κτηματομεσιτικών και η γυναίκα του Τζέιν - Το ίχνος του χάθηκε από τα ραντάρ βορειοανατολικά της Τζαμάικα - Δύο αμερικανικά F-15 που το συνόδευαν είπαν πως είδαν σημάδια πάγου στα παράθυρα της καμπίνας
Βορειανατολικά της Τζαμαίκα ήταν το τελευταίο ίχνος στα ραντάρ του μικρού αεροπλάνου που πετούσε ακυβέρνητο για κάποια ώρα το βράδυ της Παρασκευής σημαίνοντας συναγερμό στις αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα σε απόσταση 14 μιλίων βόρεια του Πορτ Αντόνιο. νεκροί από την συντριβή είναι ο Λάρι Γκλέιζερ και η σύζυγός του, Τζέιν, που σύμφωνα με αμερικανικά μέσα σκόπευαν να περάσουν το Σαββατοκύριακό τους στη Νάπολι της Φλόριντα. Ο Γκλέιζερ ήταν πρόεδρος της Buckingham Properties,μεγάλης εταιρείας που ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά.

Η περιοχή όπου καταγράφηκε από τα ραντάρ το τελευταίο σήμα του αεροσκάφους


Το αεροπλάνο τύπου Socata TBM 700 πέρασε νωρίτερα από τον εναέριο χώρο της Κούβας, αφού προηγουμένως είχε περάσει από τις ΗΠΑ. Δύο πολεμικά αεροσκάφη F-15 σηκώθηκαν αμέσως και το συνόδευσαν ως τα όρια της Κούβας, καθώς οι επιβαίνοντες δεν ανταποκρίνονταν στις προσπάθειες επικοινωνίας που κάνουν από το έδαφος οι υπεύθυνοι του πύργου ελέγχου.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο πέρασε πετώντας πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, είναι μικρού μεγέθους και απογειώθηκε από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης με προορισμό την Νάπολι της Φλόριντα.



Οι πιλότοι των αμερικανικών μαχητικών που το συνόδευαν ανέφεραν πως από τον πάγο που είδαν στα παράθυρά του, πιθανώς να υπήρχε πρόβλημα με τη συμπίεση στην καμπίνα.

Το αεροπλάνο μεταφέρει 6 ή 7 άτομα.