06 Σεπτεμβρίου 2014

Ρόμπα κάνει τον Τέρενς η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για το ζήτημα «προσβολής» αστυνομικών από φυματίωση στο Κ.Μ.Ξάνθης

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής κ. Τέρενς Κουίκ σχετικά με την προσβολή από φυματίωση και νοσηλεία δύο συναδέλφων που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Ξάνθη όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα, η Ομοσπονδία έγινε αποδέκτης έντονης ανησυχίας συναδέλφων και συγγενών τους σχετικά με τυχόν κρούσματα αλλά και με τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα και ιδιαίτερα σε αυτό της Ξάνθης.
Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. πολύ συχνά παρακολουθεί και – όταν απαιτείται καταγγέλλει – τις συνθήκες υγιεινής των κέντρων αλλά και τη λήψη μέτρων προστασίας του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτά.

Σχετικά με το θέμα απευθυνθήκαμε άμεσα στην Φυσική Ηγεσία αλλά και στους συναδέλφους για να ενημερωθούμε για την κατάσταση και τα περιστατικά που περιγράφονται στην ερώτηση του βουλευτή που πηγάζει από σχετικό δημοσίευμα.

Τόσο η Ηγεσία του Σώματος όσο και οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί μας ενημέρωσαν πως τέτοια περιστατικά δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν που να επιβεβαιώνουν σχετικά κρούσματα. Αντιθέτως έχουν δοθεί στο παρελθόν και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα (και λόγω ιού Έμπολα ) οδηγίες για την ασφάλειας της υγείας του προσωπικού.

Εμείς από την πλευρά μας εντόνως στο παρελθόν καταγγείλαμε όπου απαιτήθηκε, αλλά και προσφάτως καταθέσαμε την ανησυχία μας για τον ιό «Έμπολα» και τα μέτρα που πρέπει η πολιτεία να λάβει. Σήμερα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ασφαλέστερες συνθήκες φρούρησης αλλά παράλληλα και για πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών μέσα από ένα θεμιτό πλαίσιο που θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει και βέβαια μακριά από ιδιαίτερες σκοπιμότητες που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν ιδιαίτερη αναταραχή στο προσωπικό ψάχνοντας μεταξύ μας ποιος …έχει τον ιό !

Παρακολουθούμε το ζήτημα και σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον από τον αρμόδιο υπουργό την απάντηση επί του θέματος .

Ο Αντιπρόεδρος Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
Ισαάκ Μουστακίδης



πηγή: posyfy.gr