03 Σεπτεμβρίου 2014

Η κόρη πρώην υπουργού θα μας… επιστρέφει στο χωριό!

Μια εκπομπή που σκοπό έχει να μας ταξιδεύει κάθε βδομάδα σε διάφορα όμορφα μέρη της χώρας μας, να μας γνωρίζει τους κατοίκους τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, τα τοπικά προϊόντα και την καθημερινότητά τους. 
Η καινούργια αυτή εκπομπή σκοπεύει να μας κάνει να επιστρέφουμε, έστω και μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες, στα χωριά και να μαθαίνουμε όσα συμβαίνουν εκεί.
Πριν από καιρό, πρώτα μέσα από το Newsit, αναφέρθηκα στην καινούργια εκπομπή που αποφάσισε να βγάλει ο ALPHA και που προέρχεται από την ΕΡΤ!

Η εκπομπή με τίτλο «Κυριακή στο χωριό» ήταν μία πετυχημένη εκπομπή της ΕΤ3, αλλά μετά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ έμεινε εκτός τηλεοπτικού τοπίου. Βέβαια στα σχέδια των στελεχών της ΝΕΡΙΤ ήταν και η επιστροφή της συγκεκριμένης εκπομπής, αλλά τελικά αυτή θα επιστρέψει μέσα από τη συχνότητα του ALPHA με σκοπό να μας κάνει να επιστρέψουμε κι εμείς έστω και τηλεοπτικά στα χωριά, αφού ο τίτλος της θα είναι «Επιστροφή στο χωριό». Τα στελέχη της Κάντζας άλλαξαν τον τίτλο της και γιατί η εκπομπή θα είναι αρκετά διαφορετική αισθητικά από την εποχή που έβγαινε από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και γιατί με τον καινούργιο τίτλο δεν δεσμεύονται για τη μέρα προβολής της. Σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα όσα συμβαίνουν στο χωριό κάθε μέρα κι όχι μόνο τις Κυριακές και για το λόγο αυτό τη σκηνοθεσία της εκπομπής θα κάνει ο έμπειρος Κώστας Αυγέρης που έχει αποδείξει πως γνωρίζει πολύ καλά να «στήνει» όμορφα πλάνα και εκπομπές.
Την παρουσίαση όμως, της καινούργιας εκπομπής θα αναλάβει ένα πρόσωπο που στο παρελθόν, κυρίως λόγω του πατέρα της, έχει δεχθεί έντονη κριτική για τη συνεργασία της με την ΕΡΤ. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, παρουσιάστρια στην καινούργια εκπομπή του ALPHA θα είναι η Ευτυχία Φράγκου, κόρη του πρώην Α/ΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φράγκου Φραγκούλη.

Από το ξεκίνημα της τηλεοπτικής της πορείας, όταν παρουσίαζε την εκπομπή «Εικόνα σου είμαι» στην ΕΤ3, η Ευτυχία Φράγκου έχει δεχθεί έντονη κριτική. Αν και διαθέτει ένα μεγάλο και σημαντικό βιογραφικό σπουδών και άνεση στο φακό, αρκετοί ήταν αυτοί που της «χρέωναν» πως ανέλαβε την εκπομπή στην κρατική τηλεόραση λόγω του πατέρα της που εκείνη την περίοδο ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ αργότερα, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Τώρα λοιπόν, η Ευτυχία Φράγκου θα πρέπει να αποδείξει μέσα από τη συχνότητα του ALPHA τις ικανότητές της, αλλά να κάνει και τους τηλεθεατές να αγαπήσουν τα χωριά της πατρίδας μας.

Η εκπομπή «Επιστροφή στο χωριό» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στον ALPHA μέσα στον Οκτώβριο σκοπεύοντας να μας κάνει όλους να… επιστρέφουμε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα στα όμορφα χωριά της πατρίδας μας και να γνωρίσουμε τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

Γρηγόρης Μελάς
newsit.gr