25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Υπεύθυνος Εξωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της επίσκεψης-παρωδία Τσίπρα στον Πάπα

Αντιδρά έντονα ο Υπεύθυνος Εξωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα, παρωδία, στον Πάπα – Αισθητή η απουσία του στη Ρώμη

Αίσθηση έκανε στους “γνώστες” η παντελής απουσία τόσων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ιταλικής αριστεράς από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πάπα.


Τη μεγαλύτερη αίσθηση όμως, έκανη η απουσία του Υπεύθυνου Εξωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Πριμικύρη. Και αυτό γιατί είναι αδιανόητο να μη συνοδέψει σε τέτοια ταξίδια ο Υπεύθυνος Εξωτερικού, ειδικά στα ταξίδια στην Ιταλία, όπου ο κ. Πριμικύρης έχει ζήσει σχεδόν 40 χρόνια, όπου ζει ακόμη η οικογένεια του, κι όπου είναι πολύ καλά οργανωμένος με πλήθος συνδέσεων στην Ιταλική αριστερά.


Δεν είναι γιατί “δεν μπορούσε”. Αντιθέτως, ο Υπεύθυνος Εξωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα άρχισε να δείχνει την οξύτατη δυσαρέσκεια του για την επίσκεψη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Βατικανό. Κατά τον κ. Πριμικύρη, η επίσκεψη συνιστά “απώλεια του μέτρου στην αριστερά” καθώς ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε μια “δύναμη αντικομμουνιστική” με “σκοτεινή δράση στην αποδόμηση της Ανατολικής Ευρώπης” και “σύμμαχο του ιμπεριαλισμού”.


Ο κ. Πριμικύρης, ο οποίος δηλώνει μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας και υποστηρικτής του Π. Λαφαζάνη, συνήθως οργανώνει ο ίδιος τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιταλία, συγκεντρώνοντας και ως συνοδεία τα μέλη της ιταλικής αριστεράς και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που όμως αυτή τη φορά δεν πήγε κανείς. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο κ. Πριμικύρης “κρεμάει” τον Α. Τσίπρα σε τέτοιο ταξίδι; Η απάντηση είναι όχι. Τό ίδιο είχε συμβεί και με την επίσκεψη Τσίπρα στον οίκο Ambrosetti...